Geschreven door 11:04 Backpacken, Noord-Amerika

Reis naar Amerika? Zo vraag je online een ESTA aan ???

amerika esta aanvragen

Amerika, het land waar je je eigen ‘American Dream’ uit kunt laten komen. Met landschappen zo divers dat elk type reiziger zijn of haar hart er kan ophalen.

Maar, om naar Noord-Amerika te kunnen, moet je een reistoestemming aanvragen namelijk; de ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Het aanvragen

Je kunt je ESTA online aanvragen door het daarvoor bestemde aanvraagformulier in te vullen. Er worden nogal wat vragen gesteld dus je kunt je er maar beter goed op voorbereiden door alvast de benodigde gegevens klaar te leggen.

Je bent in ieder geval je paspoort nodig om deze gegevens exact over te kunnen nemen. Ook vragen ze om je werkgevergegevens en het verblijfadres in Amerika. Handig is dus om dit van te voren al klaar te leggen.

Weet je nog niet waar je zult verblijven in Amerika? Dat is geen probleem, je geeft dan aan dat het adres nog niet bekend is. Dit is achteraf altijd nog kosteloos aan te passen.

Bedenk ook alvast wie je wilt opgeven als noodcontact binnen of buiten Amerika.

Verschillende websites voor het aanvragen van een ESTA

Er zijn verschillende websites waarop je een ESTA kunt aanvragen.

Kijk wel goed uit waar je de ESTA aanvraagt en niet de hoofdprijs betaalt. Lees ook goed de kleine lettertjes.

Een betrouwbaar visumbureau is bijvoorbeeld eVisa Application Services.

Zij bieden een Nederlandse klantenservice, versturen de ESTA per post en e-mail, controleren elke aanvraag handmatig, hebben ingebouwde controles op het aanvraagformulier en je kunt er gewoon betalen middels iDEAL.

Regels van de ESTA

  • Een ESTA heeft een geldigheid van twee jaar. Verloopt je paspoort in de tussentijd, dan komt de ESTA ook automatisch te vervallen. Dat heeft te maken met het feit dat deze elektronisch gekoppeld is aan je paspoort en dus aan je huidige paspoortnummer.
  • Met een ESTA mag je 90 dagen aaneengesloten verblijven in Amerika. Wil je langer verblijven, dan moet je een visum aanvragen via de Amerikaanse ambassade.
  • Je paspoort moet nog één dag geldig zijn op het moment dat je Amerika uitreist.
  • Een voorwaarde om met een ESTA te kunnen reizen, is dat je een retour- of doorreisticket kunt tonen. Amerika moet zeker weten dat je uiteindelijk weer zult vertrekken.

Tips

Houd er rekening mee dat het Amerikaanse CBP 72 uur mag doen over de beoordeling van je ESTA aanvraag. Het is dus heel belangrijk dat je je ESTA op tijd aanvraagt.

Heb je een goedkeuring, controleer de ESTA dan goed.

Je kunt namelijk geweigerd worden wanneer er fouten in zitten. Helaas geeft een goedgekeurde ESTA geen garantie op het binnenkomen van Amerika.

Het is verstandig om in elk geval het eerste blad van je ESTA uit te printen en mee te nemen tijdens je reis. Daar staan namelijk al je paspoortgegevens op. Stel dat ze tijdens inchecken kampen met een storing op het vliegveld, kun jij altijd bewijzen dat je in het bezit bent van een ESTA.

Als je twijfelt of je wel aan de eisen voldoet om te mogen reizen met een ESTA en wellicht een visum nodig bent.

Op deze pagina ESTA aanvraagformulier kun je nog even rustig nalezen welke gegevens er exact gevraagd worden op het ESTA formulier en wat u in dient te vullen voordat je het formulier invult.

Close