Geschreven door 10:40 Midden-Oosten

5 Tips voor een prachtige rondreis door Jordanië ???

Jordanië vormt een baken van rust in het anders onrustige Midden-Oosten. Hoewel veel mensen zich zorgen maken vanwege aangrenzende landen als Irak en Syrië, is Jordanië over het algemeen erg veilig om in te reizen en bovendien een prachtig land om in te reizen.

Met een enorme historie, een prachtige cultuur en lekker eten kun je met gemak twee weken besteden in Jordanië. De beste reismethode is per auto. De wegen zijn goed, maar het openbaar vervoer is dat niet.

Reisbegeerte neemt je mee op een rondreis door het prachtige Jordanië.

1. Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en zal voor de meeste reizigers ook het startpunt van hun reis door Jordanië zijn. Hoewel Amman erg druk is en veel mensen liever gelijk de drukte uitgaan, is Amman zelf ook zeker het bezoeken waard.

Amman is één van de oude steden ter wereld. De eerste bewoners van de regio leefden hier zeker 9000 jaar geleden al en de stad verkreeg haar naam meer dan 3000 jaar geleden.

De stad is dan een ook en stad vol historie. Van Romeinse ruïnes tot ruïnes van de vele andere volkeren die in het gebied hebben geleefd.

Aanraders zijn in elk geval de citadel van Amman, met diverse Romeinse bouwwerken en ook een Byzantijnse kerk, maar ook de Abdali Boulevard, een moderne bruisende boulevard vol winkels en eetgelegenheden.

2. Petra

Ga je naar Jordanië, dan is Petra waarschijnlijk één van de voornaamste redenen van je reis. Petra mag dan ook niet ontbreken aan deze lijst.

Petra is een duizenden jaren oude handelsstad die de hoofdstad vormde van de Nabateeërs, een Arabisch volk uit de oudheid. In deze periode vormde Petra een belangrijk handelsknooppunt tussen Jemen en onder meer het Griekse rijk, Romeinse rijk en Perzië (hedendaags Iran).

Petra is verscholen in de bergen en alleen bereikbaar via nauwe steegjes. Enorme gebouwen zijn uit de bergen gehouwen, waarbij het Ad Deir geloofshuis ongetwijfeld de meeste bekende is. Petra ligt in het zuidwesten van Jordanië en is goed bereikbaar per auto.

3. Dode Zee

Jordanië is gelegen aan de Dode Zee, misschien wel de meest bijzondere zee ter wereld. Het zoutgehalte van de Dode Zee is zo hoog, dat nagenoeg niets leeft in het water.

Het zoutgehalte leidt er ook toe dat je zonder veel moeite kunt drijven in de zee. Een aparte gewaarwording, omdat je het gevoel hebt dat je bovenop het water ligt, in plaats van in het water.

De Dode Zee ligt in de buurt van Amman en vormt een goede tussenstop op je heen- en/of terugreis van je trip.

4. Wadi Rum-woestijn

Wadi Rum is een prachtig woestijngebied met een klein stadje en prachtige natuur. Eindeloze rode vergezichten, rotsen en bogen vormen het decor van de woestijn.

De woestijn leent zich uitstekend voor een excursie met een gids, waarbij je met een 4×4-auto de woestijn intrekt en er zelfs kunt overnachten.

Ook kun je met een luchtballon over de woestijn zweven om het uitzicht nog spectaculairder te maken.

5. Jerash

Jerash is één van de belangrijkste archeologische locaties van het Midden-Oosten. De stad is in handen geweest van de Grieken, Romeinen en Byzantijnen, vier grootmachten uit de oudheid.

Jerash ligt op slechts een uurtje rijden van Amman en kan perfect aan het begin of einde van je rondreis worden toegevoegd aan je route.

Je hebt een paar uur nodig om op je gemak de stad te verkennen en je te verbazen over de millennia-oude bouwwerken die gelukkig de tand der tijd hebben doorstaan.

Close