Geschreven door 11:06 Azië

5 Redenen waarom Hongkong meer is dan een overstapbestemming ??️?

Reizigers die op weg zijn naar hun bestemming in Zuidoost-Azië stappen niet zelden over op de luchthaven van Hongkong. Voor veel mensen blijft het daar ook bij wat Hongkong betreft: een overstaplocatie.

Toch is dat zonde, want Hongkong heeft als stadstaat zelf ook erg veel te bieden. Van de drukte van de binnenstad tot mooie uitzichten over de skyline en heerlijk eten in één van de duizenden kleine restaurantjes die je in de hele stad vindt.

Reisbegeerte zet vijf redenen op een rijtje om Hongkong meer te laten zijn dan een overstapplek.

1. Victoria Peak

Victoria Peak is misschien wel de belangrijkste toeristische bestemming van Hongkong. Met een klein trammetje ga je naar de top van een berg, vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt over de skyline van Hongkong.

Het gebouw bovenop, met een bijzondere vorm, staat zelfs op één van de geldbiljetten van de Hongkongse dollar.

Het kan erg druk zijn met wachtrijen, dus probeer je bezoek aan Victoria Peak goed te plannen op een zo rustig mogelijk moment. ’s Avonds is ook een goede optie, wanneer de lichten op de wolkenkrabbers een prachtig beeld bieden.

2. Victoria Harbour

Even weg van de grootste drukte van Hongkong? Dan is Victoria Harbour een goede bestemming. Hoewel de haven zelf druk is, geeft het je ook een mooi uitzicht over de baai van de stad en vind je hier relatieve rust.

Vanzelfsprekend betaal je hier vanwege het uitzicht net wat meer voor een drankje, maar de locatie is absoluut idyllisch.

3. Big Buddha

In Hong Kong vind je één van de grootste standbeelden van Buddha ter wereld. Met een kabelbaanlift ga je omhoog naar de berg, waar je ineens in de natuur zit en de drukte van de stad niet meer voelt.

Om en rond het standbeeld kun je rustig rondlopen en ook bijzondere vogels spotten. De tocht met de kabelbaan omhoog is ook een bezienswaardigheid op zichzelf, omdat je een prachtig uitzicht over de natuur en stad krijgt.

4. Eten, eten en nog eens eten

Hongkong heeft een geweldige eetcultuur. Op iedere straathoek vind je eetstalletjes en kleine restaurantjes. Laat je niet verleiden tot luxe-ogende restaurants, maar kies juist voor een lokaal restaurantje waar je heerlijke noedels of rijstgerechten kunt eten.

Houd er wel rekening mee: wat pittig is voor de gemiddelde inwoner van Hongkong is voor de gemiddelde westerling iets te veel van het goede!

5. Nathan Road

Als je naar Hongkong gaat doe je dat niet om alleen maar de drukte te ontvluchten. Nathan Road is dan ook wel het toppunt van Aziatische drukte. De belangrijkste verkeersader in het hart van de stad (Kowloon) is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ontzettend druk, maar daardoor ook een bezichtiging op zichzelf.

In sommige opzichten doet het met alle lampjes, kleuren en reclame denken aan Broadway en Times Square in New York, maar dan op zijn Aziatisch.

Close