Geschreven door 14:05 Europa

5 Must-see’s voor een stedentrip naar Sint-Petersburg ???

Sint-Petersburg wordt vaak wel de Parel van Rusland genoemd. De stad, die tot het begin van de twintigste eeuw de hoofdstad van Rusland was, ligt in het verre noordwesten van Rusland en staat bol van cultuur en historie.

Met diverse prachtige bezienswaardigheden is Sint-Petersburg absoluut het bezoeken waard voor een stedentrip. Je vliegt naar Sint-Petersburg in ongeveer 3 uur.

De volgende vijf bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan tijdens jouw stedentrip naar Sint-Petersburg.

1. Hermitage

De Hermitage is misschien wel de meest beroemde bezienswaardigheid van Sint-Petersburg. Dit kunst- en cultuurhistorisch museum is bijna net zo oud als de stad zelf en bevat één van de grootste collecties ter wereld.

Je vindt hier niet alleen objecten uit de (kunst)historie van Rusland, maar ook wereldwijd. Zo heeft de Hermitage een grote collectie van het oude Egypte en diverse andere unieke stukken.

Ga je naar Sint-Petersburg, dan mag een bezoek aan de Hermitage ook niet ontbreken.

2. Mariinskitheater

Het Mariinskitheater is een wereldberoemd theater in Sint-Petersburg dat er ook van buiten prachtig uitziet. Sint-Petersburg is een echte theaterstad met meer dan vijftig theaters, maar het Mariinskitheater is het meest toonaangevende.

Ben je in de stad, dan kun je proberen een opera- of balletvoorstelling bij te wonen in het theater. Deze zijn echter vaak uitverkocht, dus plan je bezoek op tijd.

Kan je niet naar een show, dan is het theater gelukkig erg fotogeniek voor een bezoekje.

3. Winterpaleis

Het Winterpaleis is een oud paleis dat gebruikt werd door de Russische Tsaren. Hoewel het onderdeel is van de Hermitage, verdient het toch een eigen plekje. Aan de oever van de Neva heb je een prachtig uitzicht op het Winterpaleis.

Het aangrenzende plein zit bomvol historie en was het toneel voor veel beroemde gebeurtenissen uit de historie van Rusland, waaronder de Oktoberrevolutie aan het begin van de twintigste eeuw.

4. Izaäkkathedraal

De Izaäkkathedraal is een beroemde kathedraal in de stad, die wat weg heeft van een Romeinse tempel. De ontzagwekkende kathedraal ligt aan een groot plein en kan bezocht worden met een tour.

Deze prachtige kathedraal stamt uit 1710, slechts zeven jaar na de oprichting van de stad zelf. Hoewel het door de jaren heen veranderingen en verbouwingen heeft gezien, is de kathedraal dankzij deze leeftijd onlosmakelijk verbonden met de historie van Sint-Petersburg.

5. Petrus-en-Paulusvesting

De Petrus-en-Paulusvesting is een oud fort dat tevens het eerste gebouw is van Sint-Petersburg. De vesting lag ten grondslag aan de start van Sint-Petersburg en is erg goed bewaard gebleven.

Wil je naar de bakermat van het hedendaagse Sint-Petersburg, dan mag een bezoek aan de Petrus-en-Paulusvesting dus absoluut niet ontbreken aan je stedentrip.

Close