Geschreven door 17:12 Europa, Roadtrip

6 Tips voor jouw Roadtrip door Portugal ???

Portugal is een van de mooiste landen in Europa om een roadtrip te maken. De afwisselende natuur, leuke steden en ruige kustlijnen zorgen voor een heel diverse reis. Met deze roadtrip route mis je niks van het mooie Portugal.

1.  Porto 

Deze roadtrip start in Porto, een niet te missen stop tijdens je vakantie in Portugal. Porto is een van de mooiste steden van Portugal. Wandel over de de Avenida Dos Aliados, bezoek de vele kerken, ga op ontdekking in de wijk Rebeira, bewonder het treinstation en kijk de zonsondergang vanaf de Ponte Luis I brug.

‘s Avonds duik je een knus barretje in voor een goed glas port. Je mag de stad namelijk niet vertalen zonder dat je dit geproefd hebt. 

2.  Langs de kust

Rijd na Porto langs de kust naar het zuiden. Begin in Nazaré, rijd door naar Peniche en eindig in Ericeira. Deze plaatsen zijn de place to be voor beginnende surfliefhebbers (in de zomer) en gevorderde surfliefhebbers (vooral in de winter). Je vindt er meerdere surfscholen en ook leuke plekken om te overnachten.

Door alle surfers hangt er altijd een chille vibe in de dorpjes en er is altijd wel een plek waar je gezellig een drankje kunt doen tijdens de zonsondergang.

3.  Cascais en Sintra

Vanaf Ericeira rijd je in een uurtje door naar Cascais. Reken echter wel wat meer tijd, onderweg kom je veel mooie plekken tegen waar je even uit wil stappen.

Vooral wanneer je je navigatie op snelwegen vermijden zet, kom je over prachtige wegen. Slenter rond in het oude centrum van Cascais, bezoek het meest westelijke puntje van Europa Cabo da Roca en ga naar Sintra voor een bezoekje aan Palácio Nacional da Pena, Parque Nacional da Pena, Castelo dos Mouros, Quinta da Regaleira, Convento dos Capuchos en Parque e Palácio de Monserrate. 

4.  Lissabon

Lissabon is een prachtige stad. De vele verschillende wijken bieden allemaal weer een ander beeld op de stad. Niet alleen door de hoogteverschillen die je overal in de stad hebt, ook omdat ze allemaal weer een ander stukje van Lissabon laten zien.

Een van de leukste wijken is de wijk Alfama Een oude wijk met smalle, doodlopende straatjes en gezellige pleinen. Hier kun je uren rondlopen en verdwalen. Neem ook een ritje in tram 28, een leuk ritje in een ouderwetse tram die langs allerlei bezienswaardigheden komt.

Ga ook naar Castelo de Sao Jorge, vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maak ook een wandeling langs de Taag richting Torre de Belém en de wijk Belém. Onderweg kun je ook een bezoekje brengen aan LX-factory, de creatieve broedplaats van Lissabon.

5.  Aljezur en omgeving

Na Lissabon rijd je nog verder naar het zuiden, voor een bezoekje aan Aljezur en de omgeving. Dit is het westen van de Algarve. Rijd van strand naar strand, ga zonnebaden op het strand, neem surflessen of maak een mooie wandelingen.

Eigenlijk is alles hier prachtig! Het stadje Aljezur is niet heel groot, maar wel heel gezellig.

6.  De Algarve

Het zuiden van de Algarve is ontzettend mooi. Bezoek Sagres en Cabo de Sao Vicente en laat het zicht op de uitgestrekte oceaan en de golven die tegen de rotsen klotsen even op je inwerken. Rijd dan langzaam door naar Lagos, Silves, Portimao en een aantal plaatsen langs de kust.

Hierbij mag je zeker Praia da Rocha, de grot van Benagil en de wandeling langs de Seven Hanging Valleys Trail niet overslaan. De roadtrip eindigt in het leuke stadje Faro. Je kunt meer over de stad te weten komen wanneer je meegaat met de free walking tour.

Extra leuk, je kunt ook een camper huren om deze roadtrip te maken. Zo kun je met de camper op de mooiste plekken langs de kust van de Algarve wildkamperen!

Close