Geschreven door 12:14 Azië, Backpacken, Brazilië, Europa, Midden-Amerika, Midden-Oosten, Zuid-Amerika

Bezoek de 7 Wereldwonderen ?️7️⃣

taj mahal

Je hebt vast weleens van de 7 wereldwonderen gehoord. Wie droomt er nou niet van om ooit deze bijzondere gebouwen, plekken en constructies te bezoeken! Het liefst alle 7.

Er zijn verschillende lijsten met 7 wereldwonderen. De overzichten zijn: 7 klassieke wereldwonderen, 7 moderne wereldwonderen, 7 Middeleeuwse wereldwonderen en 7 natuurwonderen.

Het getal 7 zou zijn ontstaan uit de Griekse oudheid. Een magisch getal. De 7 moderne wereldwonderen lijst is ooit tot stand gekomen via een verkiezing van de Zwitserse ‘new 7 wonders foundation’. De opvolger van de lijst van de 7 klassieke wereldwonderen.

In dit blog gaan we het hebben over de 7 moderne wereldwonderen:

  • Cristo Redentor, Brazilië
  • Machu Picchu, Peru
  • Chinese Muur, China
  • Chichén Itzá, Mexico
  • Taj Mahal, India
  • Petra, Jordanië, 
  • Het Colosseum, Rome
Cristo Redentor

Cristo Redentor, Brazilië

Het kolossale indrukwekkende Christus de Verlosser beeld (ook wel in het Portugees: Cristo Redentor) staat met gespreide armen in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit ruim 38 meter hoge beeld werd in 1931 gebouwd en staat op een 710 meter hoge berg in de wijk Alto da Boa Vista.

Vanuit de meeste plekken van de stad kan je wel een glimp van dit beeld opvangen. Zodra je aan de voet van dit beeld staat heb je een onovertroffen uitzicht over de stad.

Het beeld is ontworpen door ingenieur Heitor da Silva Costa. Met behulp van een Franse beeldhouwer is dit beeld in Frankrijk gemaakt en later naar Brazilië verscheept. Het beeld is met de auto of met een trein te bereiken. 

Machu Picchu

Machu Picchu, Peru

De Machu Picchu in Peru is de prachtige verborgen Incastad ten noordwesten van de stad Cuzco. Deze oude stad werd in 1866 door Augusto Berns ontdekt. De indrukwekkende ruïnes liggen op 2,5 kilometer hoogte tegen een berg.

Veel reizigers die naar Zuid-Amerika reizen hebben een bezoek aan de Machu Picchu wel op de bucketlist staan. Wat ooit de functie van deze oude stad was weet niemand. Het zou een buitenverblijf voor koningen geweest kunnen zijn, maar het zou ook als fort kunnen hebben gediend.

Er zijn twee manieren om de Machu Picchu te bereiken. Via de Inca Trail (een tocht al lopend van enkele dagen) of met de trein.

De Chinese Muur

Chinese Muur, China

De Chinese Muur (of Grote Muur) is een immens lange muur van 6400 km lang in het noorden van China. Met afstand is dit sowieso het grootste gebouw ter wereld. Deze muur doorkruist verschillende gebieden beginnend in de Gobi Woestijn.

Meer dan 2000 jaar geleden is de bouw begonnen om het Chinese Keizerrijk tegen vijanden te beschermen. Niet alle delen van de Chinese Muur zijn te bezoeken. Sommige delen van de Chinese Muur zijn beschadigd of afgebroken door oorlogen of plunderingen.

De meeste toeristen bezoeken vanuit de stad Beijing de Chinese Muur. Vanuit Beijing zijn er verschillende punten waar je heen kunt voor je bezoek.

chichen itza
Chichén Itzá

Chichén Itzá, Mexico

Bij een rondreis door Mexico ontbreekt een bezoek aan Chichén Itzá niet. Dit was ooit een van de belangrijkste Maya-steden, gelegen ten westen van Vallodolid, op het eiland Yucatán. Het is nu een mysterieuze stad met indrukwekkende overblijfselen uit de Maya-cultuur.

De stad bestaat o.a. uit een klooster, verschillende tempels en de piramide van Kukulcán. Deze ruïnestad heeft een soort mystieke sfeer en werpt je volledig terug in de tijd. Daarnaast krijg je een indrukwekkend beeld over hoe de Mayabevolking ooit heeft geleefd.

taj mahal
Taj Mahal

Taj Mahal, India

Er is vaak gedacht dat de Taj Mahal in India (Agra) een tempel is. Officieel is dit sprookjesachtige bouwwerk een grafmonument (mausoleum) met een romantische ode aan de liefde. De keizer Shahjahan heeft dit gebouw namelijk laten bouwen voor zijn overleden vrouw in 1632.

Maar liefst 37 ontwerpers zijn bij het ontwerp betrokken geweest. Het gebouw is van marmer en volledig symmetrisch gebouwd. Vóór het gebouw ligt een uitgestrekte tuin met water.

Het is de bekendste highlight van India en is eigenlijk niet te beschrijven hoe bijzonder dit bouwwerk is.

petra jordanie
Petra

Petra, Jordanië

Petra was ooit de hoofdstad van Jordanië en gebouwd door de Nabateeërs: een oud Arabisch volk. De stad is ooit meer dan 2000 jaar geleden gebouwd.

De Nabateeërs bouwden de stad op zo’n bijzondere manier dat het nog altijd goed bewaard is gebleven. De stad is een adembenemende plek verborgen in de woestijn en volledig uit rotsen gehakt. Dus ook huizen, tempels en tombes. 

colloseum
Het Colloseum

Het Colosseum, Rome

Als je aan Rome denkt is vaak het Colosseum het eerste wat in je opkomt. Dit Flavische Amfitheater is ook wel DE trekpleister van Rome. Dit gigantische antieke meesterwerk neemt je mee terug in de tijd.

Met een omtrek van 527 meter en hoogte van 48 meter, is dit gebouw ook wel het grootste (ovale) amfitheater ter wereld.

Het theater bood ooit plaats voor ruim 50.000 toeschouwers waar iedere sociale klasse zijn eigen plek had. Gladiatoren streden dagelijks met elkaar tijdens verschillende voorstellingen.

Vaak ging het er wreed en bloeddorstig aan toe. Een hevige aardbeving heeft het gebouw in 442 flink beschadigd. Op latere momenten werd het theater alleen maar meer beschadigd. Veel materiaal werd namelijk gebruikt voor de bouw van andere gebouwen. Een voorbeeld is de Sint Pieter in Vaticaanstad.

Close