Geschreven door 12:25 Backpacken

5 Tips om goedkoop op reis te gaan ?

Reizen op een budget: het is voor de één een noodzaak, voor de ander bijna een hobby. Goedkoop reizen (en in het bijzonder backpacken) zorgt ervoor dat je langer weg kunt gaan, een verdere bestemming kunt kiezen en simpelweg langer kunt genieten van je reis.

Als doorgewinterde reizigers helpen wij van Reisbegeerte je graag om geld te besparen op jouw reis. De volgende 5 tips kunnen je een hoop geld gaan schelen.

1. Reizen vanaf een andere stad

Als Nederlander kijk je eigenlijk automatisch naar vluchten vanaf Schiphol of Eindhoven, de enige twee luchthavens van Nederland met veel bestemmingen.

Maar heb je ook wel eens net over de grens gekeken? Zo is Düsseldorf een goed alternatief op de Nederlandse luchthavens. Ook vanaf deze goed bereikbare luchthaven vertrekken een hoop vluchten.

Je kunt er met de auto heenrijden en goedkoop parkeren. Parkeren Düsseldorf Airport kan namelijk al vanaf minder dan € 2,00 per dag. Goed te overzien dus. Je kunt dit boeken bij een dienst als Parkos.nl.

2. Populairste hostels zijn niet altijd de beste

Ga je backpacken, dan ga je waarschijnlijk in hostels slapen in slaapzalen. In elke stad heb je meestal wel een aantal van de meest populaire hostels.

Deze zijn natuurlijk populair om een reden, maar toch lang niet altijd de beste hostels op basis van prijs-kwaliteit.

Kijk daarom kritisch naar andere, goedkopere hostels. Deze zijn soms net zo goed en liggen misschien net iets verder van het centrum of zijn simpelweg minder bekend en dus minder populair.

3. Vertrekdagen

Er kunnen grote verschillen zitten in de kosten van een vlucht afhankelijk van de dag. In het weekend zijn vluchten meestal duurder, terwijl de woensdag en donderdag vaak het goedkoopst zijn.

Vanzelfsprekend zijn vluchten vlak voor Kerst en Oud en Nieuw ook duurder.

Heb je de mogelijkheid, probeer dan de juiste dag in de week te kiezen en zo tientallen euro’s te besparen. Het vergt soms enige zoektijd, maar het betaalt zich wel uit.

4. Vlucht boeken vanuit juiste land

Soms zijn vluchten duurder als je ze bij een buitenlandse luchtvaartmaatschappij boekt vanuit Nederland of een ander land dan het land van de luchtvaartmaatschappij.

Door een VPN te gebruiken (hiervoor bestaan diverse gratis mogelijkheden) kun je de site laten denken dat je in een ander land verblijft.

Vlieg je bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf met Lufthansa, dan kun je een Duitse VPN gebruiken.

In sommige gevallen krijg je zo goedkopere vluchten te zien dan anders het geval was geweest.

5. Alert voor je vluchten instellen

Vroeg boeken is niet altijd meer het goedkoopst. Een last-minute is vaak ook niet meer het goedkoopste. De prijzen van vluchten kunnen erg fluctueren per week en zelfs per dag.

Weet je al vroeg waar je heen wilt reizen, stel dan een alert in bij de vluchtzoekmachine die je gebruikt.

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je vanuit Düsseldorf wil vliegen naar Bangkok. Op het moment dat er een goedkope vlucht beschikbaar komt, krijg je hier een e-mail van en kun je direct boeken.

Close