Geschreven door 17:06 Uncategorized

5 Plekken in Havana die je niet mag overslaan ☀️

Cuba is het land van de sigaar, rum, oldtimers en open, warme cultuur. In tegenstelling tot veel andere hoofdsteden, is Havana een prachtige afspiegeling van het land.

Vrijwel iedereen die Cuba bezoekt zal zijn of haar reis starten en ook eindigen in Havana. Havana is groot, veelzijdig, soms grauw, maar ook erg gezellig.

Reisbegeerte ging op pad in Havana en heeft vijf plekken gevonden die je absoluut niet mag overslaan tijdens je verblijf.

1. Zonsondergang aan de Malecón

De Malecón is de boulevard die langs de kust van Havana loopt. Waar dit eerder een grauwe, ietwat ongezellig plek was, is dat recentelijk niet meer het geval.

Het gebied is gerenoveerd en is perfect voor een wandeling langs de kust. Hoewel je hier geen stranden gaat vinden, kun je wel genieten van heerlijke uitzichten.

Aan de noordzijde van de Malecón, bij het oude centrum van Havana, vind je een groot autovrij plein waar Cubanen en toeristen samen genieten van de Cubaanse zon. Dit is ook de perfecte plek om een zonsondergang te bekijken.

Zie de zon onder het genot van een biertje langzaam in het water verdwijnen: perfectie!

2. Obispo

Obispo is de grootste pubstraat van Havana. Hier vind je restaurantjes, barretjes en ook winkels. De straat is geweldig om doorheen te slenteren.

Van ’s middags tot ’s avonds laat vind je hier talloze barretjes waar live muziek wordt gemaakt en je heerlijk tot rust kunt komen.

Naast Obispo, zijn er ook nabijgelegen straatjes en steegjes vol winkeltjes en cafés die zeker het bezoeken waard zijn. Verdwaal gerust: Cuba is een erg veilig land.

3. Havana Vieja

Havana Vieja is het oude centrum van de stad en dus zeker een plek om niet over te slaan. Hoewel je hier bijzondere restaurants, winkels en musea kunt vinden, is ronddwalen wat ons betreft het leukste.

Je vind hier op iedere hoek mooie muurschilderingen, oude propaganda en mooie architectuur. Hoewel het oude centrum toeristisch is, blijft de authentieke Cubaanse cultuur overeind.

4. Playas del Este

Buiten de toeristenresorts kan het even zoeken zijn naar mooie stranden in Cuba.

Gelukkig kun je ook net buiten Havana prachtige stranden vinden om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Neem een Cubaanse oldtimer taxi naar de stranden ten oosten van Havana. Deze liggen op ongeveer 15 kilometer van het stadshart en zijn dus goed bereikbaar.

Er zijn hier zes stranden, ieder erg mooi. Ook voor de weg terug is het niet lastig om een taxi te vinden, dus geniet met een gerust hart.

5. Revolutiemuseum

Het museum van de revolutie is niet bepaald een museum met prachtige kunst en oogt soms ietwat krakkemikkig, hoewel het gebouw zelf erg mooi is.

Wat het revolutiemuseum vooral bijzonder maakt is wat je er leest en ziet. Als westerse toerist is het even wennen om de teksten te lezen die vanuit de Cubaanse overheid hier zijn geplaatst, met de Verenigde Staten als een terroristische staat en belangrijke personen uit de revolutie als de helden met het gouden hart.

5 Plekken in Havana die je niet mag overslaan Het mag duidelijk zijn: neem het met een korreltje zout. Toch is het goed om ook de andere kant van het verhaal van de revolutie en de rol van het westen te bekijken.

Close