Geschreven door 10:50 Backpacken

10 Onmisbare tips voor jouw eerste backpackreis ✈️

Na maanden van sparen, voorbereiden en dromen is het eindelijk zover: je gaat beginnen aan je eerste backpackreis! Je vliegt naar het zonnige Thailand, Indonesië, of misschien juist Colombia.

Eenmaal aangekomen, blijk je toch niet zo goed voorbereid te zijn als je dacht. Je mist handige hulpmiddelen waar de meer ervaren backpacker wel aan had gedacht. Of je komt in de problemen omdat je je geldzaken niet buitenland-proof hebt geregeld.

Wil je dit allemaal voorkomen? Check dan onze 10 onmisbare tips voor iedere nieuwe backpacker!

1. Moneybelt? Doe maar niet

Je kent ze vast wel: de riem met een ritsje waar je geld of andere waardevolle spullen in kunt verstoppen. In veel reiswinkels is dit nog altijd een populair product.

Maar is het wel terecht?

Wat ons betreft niet. Misschien had een dergelijke riem je kunnen helpen in de jaren tachtig, maar die tijden liggen al achter ons.

Mocht je het ongeluk hebben dat je wordt overvallen of op een andere manier beroofd, dan kijkt de crimineel tegenwoordig echt wel naar je riem. Sterker nog, bij een beroving van spullen wordt vaak de riem als eerste uit de tas geplukt, samen met een eventuele portemonnee uiteraard.

Verdeel je geld (en pasjes) liever over verschillende delen bagage, in plaats van alles “veilig” op te bergen in een moneybelt.

2. Plastic zakken

Wat ga je doen met je vieze was? En waar stop je natte kleding, of vieze schoenen?

Het is meestal niet iets waar mensen over nadenken tijdens het inpakken, maar wel een lastige factor als je eenmaal op je bestemming bent.

Het is handig om altijd wat plastic zakken bij je te hebben waar je bijvoorbeeld vieze spullen of schoenen in kunt stoppen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de andere spullen in je backpack of de backpack zelf vies maakt.

3. Werelddekking en creditcard

Het zijn simpele zaken en toch twee dingen die nog wel eens over het hoofd worden gezien: zorg voor werelddekking van je pinpas en voor een creditcard.

Waar we in Nederland erg gewend zijn aan onze pinpas, worden in veel landen eigenlijk alleen maar creditcards gebruikt. Bovendien kan je zonder creditcard vaak niet een hotel of hostel boeken.

Met een creditcard kan je op meer plekken betalen, geld opnemen en reserveren. Met werelddekking is je pas ook daadwerkelijk bruikbaar. Wel zo handig natuurlijk.

4. Slotjes

Neem meerdere hangsloten mee op je reis. Hiermee kun je bagage afsluiten, maar bovenal kluisjes gebruiken in hostels.

Hoewel veel hostels zelf slotjes aanbieden, ligt bij ons de voorkeur aan een eigen slotje.

Hoewel het nooit kwaad kan om een slot op je backpack te doen, is dit niet voldoende in een hostel. Als iemand echt kwaad in de zin heeft, wordt de backpack zo opengesneden. Met een kluisje gaat dat net wat lastiger.

Zorg voor een slotje met een goede lengte van het metalen sluitstukje. Zo voorkom je dat het slotje niet goed past op sommige kluisjes.

5. Uitgebreide reisapotheek

Vertrouw er niet op dat je op je bestemming altijd wel een apotheek of drogist kunt vinden in het geval van ziekte.

Niet alleen is dat lang niet altijd het geval, ook is het soms simpelweg lastig of onhandig om bij ziekte of een andere kwaal eerst een apotheek of drogist te moeten vinden.

De meest geliefde mede-reizigers zijn vaak de personen die een uitgebreide reisapotheek hebben met bijvoorbeeld pijnstilling, diarreeremmers, pleisters en andere hulpmiddelen.

Je hoeft de deur niet uit en weet zeker dat je vertrouwde, goede middelen hebt van Nederlandse kwaliteit.

Close