Geschreven door 17:06 Uncategorized

Serene rust, prachtige uitzichten en beren: welkom in Banff ????

Canada is een populaire bestemming onder Nederlanders. Nederland en Canada hebben al decennia een speciale band. Ongeveer 3% van de inwoners van Canada is van Nederlandse oorsprong.

Ook als reizigers weten we Canada goed te vinden, waarbij met name het westelijke deel van het land erg populair is.

Het absolute pareltje van deze regio? Ongetwijfeld Banff National Park.

Reisbegeerte neemt je mee op een trip door dit prachtige natuurgebied.

Banff: dé bestemming voor natuurliefhebbers

Banff National Park ligt in de provincie Alberta en op ongeveer 1,5 uur rijden van Calgary en 9 uur van Vancouver.

Het hart van dit prachtige gebied is het gelijknamige plaatsje Banff. Dit vakantieoord doet met name in de winter denken aan een Oostenrijks stadje in de bergen: houten huizen, veel bloembakken en uiteraard volledig gericht op activiteiten in de omliggende natuur.

Het mooie aan Banff is dat eigenlijk ieder seizoen geschikt is om het gebied te bezoeken. In de winter is het een populair skigebied, terwijl het park zich in de warmere maanden uitstekend leent voor hikes, mountainbiken en andere buitensporten.

Moraine Lake en Lake Louise

De namen van deze twee meren zeggen je misschien niet direct iets, maar de kans is groot dat je wel eens foto’s van deze twee adembenemende meren hebt gezien.

De meren zijn namelijk goed te herkennen aan het azuurblauwe water. Op de foto’s zou je zeggen dat er wat photoshop aan te pas is gekomen, maar niets is minder waar.

Ook als je aan de over van deze twee meren staat heeft het water diezelfde stralend blauwe kleur.

In de zomer kun je op de meren kanoën en zwemmen. Ook zijn er rondom de meren verschillende wandel- en fietspaden voor alle niveaus.

Kies een mooi plekje uit voor een picknick en geniet!

Sulphur Mountain

Het plaatsje Banff ligt aan de voet van de Sulphur Mountain. Deze berg, die meer dan 2000 meter hoog is, kun je beklimmen om een prachtig uitzicht over het plaatsje en natuurgebied te krijgen.

Je kunt de berg opwandelen in ongeveer 5 uur tijd. Ben je minder sportief of heb je simpelweg geen zin om zo ver te lopen, dan kun je ook een snelle gondel naar boven pakken.

Let op: het is wel wat kouder bovenop de berg. Neem dus zeker een jas mee, ook in de zomer!

Dieren in Banff

Ondanks de populariteit van Banff, is de natuur gelukkig goed beschermd gebleven. Uitgestrekte bossen zijn prachtig om doorheen te dwalen, maar pas wel op voor de lokale bewoners.

Banff is namelijk ook de thuis van de zwarte beer, grizzly beer, wolven en andere (roof)dieren.

Veel dieren, waaronder bijvoorbeeld ook edelherten, berggeiten en bizons, zijn over het algemeen veilig op afstand te bekijken.

Kom je een beer tegen, dan is het wel oppassen geblazen. Er wordt aangeraden om bij hikes lawaai te maken en hardop te praten om eventuele beren te waarschuwen dat je er bent.

Ook kun je een beerspray aanschaffen waarmee beren verjaagd kunnen worden.

Aanvallen van beren (en ook wolven en lynxen) zijn zeldzaam, maar niet uitzonderlijk. Geniet van de natuur van Banff, maar let goed op lokale waarschuwingen en tips.

Doe je dit, dan staat je een prachtige tijd in Banff te wachten.

Close