Geschreven door 11:03 Azië, Backpacken

5 Bestemmingen voor jouw reis door Laos ???️

Veel backpackers die naar Zuidoost-Azië vertrekken, doen daarbij landen als Indonesië, Thailand en Vietnam aan. Een populair rondje is daarnaast Thailand-Cambodja-Vietnam-Laos. Van deze vier landen is Laos voor de meeste mensen de grote onbekende.

Zonde, want Laos is een prachtig land met veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en eten. Daarom zetten wij van Reisbegeerte de vijf mooiste bestemmingen in Laos voor je op een rijtje.

1. Vientiane

In een eerder artikel bespraken we Vientiane al eens: een atypische hoofdstad voor Aziatische begrippen. De stad heeft nog geen half miljoen inwoners en is groots opgezet, maar daardoor heeft het ook een bijzondere charme.

Je kunt in Vientiane dan ook juist lekker uitrusten, wat je in een stad als Bangkok wel kan vergeten. In de stad vind je diverse parken en klassieke gebouwen. Een echte aanrader dus.

2. Luang Prabang

Misschien de belangrijkste bezienswaardigheid in Laos. Deze stad was ooit de hoofdstad van Laos en heeft mooie, drukke binnenstad. Vanuit koloniale tijden vind je hier ook nog oude Franse gebouwen, maar natuurlijk ook diverse boeddhistische tempels.

De omgeving is prachtig, met bergen, bossen en watervallen. En het beste is: veel van deze natuur vind je in de stad zelf of net buiten de stad. Ideaal dus om te bezoeken tijdens je verblijf in Luang Prabang.

3. Vlakte der Kruiken

De Vlakte der Kruiken heeft iets mysterieus. In deze grote vlakte vind je werkelijk overal oude kruiken. En het bijzondere: we weten nog steeds niet precies waar deze kruiken eigenlijk vandaan komen.

Waarschijnlijk gaat het om kruiken die rond de zesde eeuw zijn gemaakt, maar waarom ze er liggen, is een raadsel. Tot 2004 lag de regio nog bezaaid met explosieven uit donkere tijden van Laos, maar inmiddels kun je veilig rondlopen op de vlakte.

4. Wat Phu

Wat Phu is een tempelcomplex dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En als iets op die lijst staat, weet je eigenlijk al dat het bijzonder is. En dat geldt zeker voor Wat Phu. Je kunt er prachtig wandelen, maar ook als een echte Nederlander fietsen.

Neem voldoende water mee, want de regio is groot en de temperaturen liggen meestal hoog: zweten geblazen dus.

5. Vieng Xay grotten

De Vieng Xay grotten waren tot voor kort niet te bezichtigen voor toeristen, maar zijn inmiddels opengesteld voor het grotere publiek. De grotten werden tijdens de Vietnamoorlog gebruikt als beschutting en strategische positie, maar zijn naast de historie ook simpelweg prachtig om te bezichtigen.

Laos is een land van veel kanten. Daarom mag een trip naar Laos wat ons betreft niet ontbreken als je Zuidoost-Azië gaat bereizen.

Close