Geschreven door 12:53 Roadtrip

5 Tips om jouw ultieme roadtrip tot een succes te maken ?️?

Het is de droom van veel mensen: een roadtrip met vrienden door een mooi land, of misschien zelfs een continent. Een trip van Alaska tot Zuid-Amerika, rond Australië of misschien binnen Europa. Natuur, steden en natuurlijk avontuur.

Ja, ook voor ons is het een droom.

Om je roadtrip tot een succes te maken, zijn er wel een paar factoren om rekening mee te houden. Wat doe je bij pech op de weg? En hoe vind je de weg als je bijvoorbeeld geen internettoegang hebt?

Daarom heeft Reisbegeerte vijf tips om jouw roadtrip tot een succes te maken.

1. Papieren kaarten

Het hangt er een beetje vanaf waar je roadtrip gaat plaatsvinden, maar een papieren kaart kan nooit kwaad. Of je nou door het dichtbevolkte Europa gaat rondrijden of in meer afgelegen gebieden in bijvoorbeeld Australië: technologie kan je een keer in de steek laten.

Het is dan erg prettig als je in elk geval een papieren kaart hebt om alsnog de weg te vinden naar je volgende bestemming.

Daarnaast zit er ook nog een ouderwetse charme aan de papieren kaart. Wat ons betreft maakt het de roadtrip alleen maar mooier.

2. Kennis van je auto

Stel je voor je: je bent in de middle of nowhere, minimaal honderd kilometer van het kleinste gehucht vandaan. En dan: paf, de band is lek.

Zou je de band zelf kunnen vervangen? Of iemand met wie je reist? Is het antwoord nee, dan neem je een risico met een roadtrip, zeker in afgelegen gebieden.

Het kan geen kwaad om wat kennis van je auto te hebben. Denk aan klein onderhoud en kleine reparaties. Met name in dunbevolkte gebieden kan het je redding zijn.

3. Handige accessoires

Met een aantal handige autoaccessoires maak je de roadtrip een stuk comfortabeler. Voor de hand ligt een GPS met een houder voor het raam, maar er zijn meer handige accessoires.

Denk bijvoorbeeld aan zonneschermpjes, een klein handstofzuigertje en natuurlijk kleine onderhouds- en reparatiehulpmiddelen.Met de juiste reisaccessoires voor je auto ben je goed voorbereid en word je roadtrip een stuk aangenamer. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op auto-onderdelen24.nl

4. Powerbank en offline muziek

Je bent thuis misschien helemaal gewend aan Spotify, maar tijdens je roadtrip heb je misschien niet altijd internet, of is het erg duur. Zorg er dus voor dat je muziek hebt gedownload (dit kan overigens ook met Spotify) en zorg ervoor dat je een auto hebt die gekoppeld kan worden met je telefoon.

Kan dat niet, dan is een draagbare speaker een goed idee. Zo heb je altijd je eigen muziek en hoef je niet in stilte te zitten met zijn allen. Zorg natuurlijk wel voor een goede powerbank, misschien zelfs meer dan één. Zo is je telefoon altijd goed opgeladen. Dat is ook nog eens wel zo veilig.

5. Check de verzekeringen

Goed verzekerd zijn is essentieel voor een roadtrip. Ga je een auto huren, check dan of alleen de huurder is verzekerd, of de inzittenden ook. Gaan jullie allemaal rijden, dan moet je hiervoor soms een extra verzekering afsluiten.

Kijk ook naar een aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering en zorgverzekering. De standaard zorgverzekering is meestal voldoende, maar in landen als de Verenigde Staten kan een aanvullende verzekering nodig zijn vanwege hoge zorgkosten in het land.

Door goed verzekerd te zijn, voorkom je extreme kosten bij een ongeval.

Close