Geschreven door 12:54 Azië

4 Must-see’s voor jouw reis naar Japan ⛩️???

Japan, het land van technologie, sushi en een cultuur die de gemiddelde westerling intrigeert, maar misschien ook een beetje gek vindt. Het land van de rijzende zon is uniek in diverse aspecten. Een bijzondere historie met veel machtswisselingen, een cultuur die in sommige aspecten zelfs van buurlanden sterk afwijkt en een sterke eigen identiteit.

Japan heeft een hoop te bieden. Van cultuur tot eten en van natuur tot ontzagwekkende stedelijke gebieden.

Wil je het beste van Japan zien? Dan moet je proberen om al deze onderdelen van Japan zo goed mogelijk te combineren tijdens je reis naar Japan.

Reisbegeerte helpt je graag op weg met vier must-see’s voor jouw Japan-reis.

1. Arashiyama (Kyoto)

Kyoto is voor veel mensen de meest bijzondere stad om te bezoeken in Japan, maar om Kyoto als één bestemming in deze lijst te zetten doet geen recht aan de stad.

Kyoto heeft namelijk zo veel te bieden, dat we er nog tien aparte artikelen aan zouden kunnen wijten.

In deze lijst willen we één bestemming in Kyoto uitlichten: Arashiyama. Arashiyama is een wijk in Kyoto die met name bekendstaat om haar bamboebos. Dit natuurlijke bos is heerlijk om doorheen te wandelen en biedt serene rust.

Bijkomend voordeel: de wereldberoemde Nonomiya Shrine ligt in de buurt van het Arashiyama bamboebos.

2. Shibuya Crossing (Tokyo)

Net als Kyoto, heeft ook Tokyo te veel te bieden om in één artikel te vermelden. Wat moet je dan toch eruit pikken bij Tokyo? Wat ons betreft is dat de Shibuya Crossing, misschien wel de meest beroemde oversteekplaats ter wereld.

Bekijk een documentaire over Japan en een shot van deze kruising zal zeker langskomen. Vergelijk het met Times Square: het is wat toeristisch, maar als je naar New York gaat zou je een bezoek aan Times Square ook niet overslaan.

3. Takayama

Van de drukte van de grote steden van Japan naar de rust die Japan ook heeft. Takayama is hier de ideale stad voor. Dit rustige plaatsje in de bergen biedt een traditioneel beeld van Japan en heeft een prachtige omliggende natuur.

Je kunt met gemak meerdere nachten verblijven in Takayama zonder je te vervelen en ondertussen heerlijk tot rust te komen.

4. Hakone ?

Goed bereikbaar vanaf Tokyo, ligt Hakone. Hakone is een stad die een uitstekend uitzicht op Mount Fuji biedt – mits de klassieke mist rond de berg er niet is.

Naast Dat uitzicht, kun je in Hakone ook genieten van de natuur, het water op en de beroemde zwarte eieren eten. Het ziet er niet heel smakelijk uit, maar als je er toch bent, is het wat ons betreft het proberen waard. Succes!

Close