Geschreven door 16:01 Europa

5 redenen waarom een rondreis door Europa hét avontuur is voor jouw vriendengroep ?️

In de aanloop van elke zomer is het altijd weer raak. Jij en je vriendengroep steken de koppen bij elkaar om het hoofd te breken over waar de reis naartoe moet. Zeker als de populaire badplaatsen al zijn aangevinkt vergt het meer iets meer inventiviteit. Niet alleen is de locatie van belang, maar ook de setting. Misschien wil je gewoon een keer totaal wat anders, iets meer avontuur, zoals een rondreis door Europa

Om jou op weg te helpen in het maken van de juiste beslissing noemen we 5 redenen.

Oogstrelende locaties

Aangezien het oog ook wat wil zien we Europa al snel over het hoofd, omdat we liever verder kijken dan ons neus lang, maar dat is ó zo zonde, en bovendien zwaar onnodig. Je hoeft echt niet ver te reizen voor een droomreis, waar ons multiculturele Europa ontzettend veel in huis heeft. 

Weten jij of je vrienden überhaupt wel hoe mooi Europa is? Met een rondreis door Europa kun jij het allemaal meemaken. Van het Italiaanse Toscane en het Spaanse Andalusië tot de Plitvice meren in Kroatië, je kijkt werkelijk je ogen uit. Het continent waar wij op geboren en getogen zijn barst werkelijk waar van de onontdekte plekjes, idyllische stranden en adembenemende landschappen. 

Perfecte mix aan culturen

Europa kent 51 landen, waarvan er 27 lid zijn van de Europese Unie. Het hutje mutje van ons geografische kaartenhuis is een ware zege, aangezien je in korte tijd kennis kunt maken met tientallen verschillende culturen. 

Test je smaakpapillen met uiteenlopende gerechten. Beleef hoe volkeren op verschillende wijzen dronken worden. Leer de successen en pijnpunten van landen kennen door een kijkje te nemen in het cultuurhistorische verleden. Kortom, zo’n rondreis door Europa is zo gek nog niet!

Lekker dichtbij

Omdat Europa relatief gezien een klein continent is, is alles vrij makkelijk en snel bereikbaar. Niet alleen kun je van land naar land hoppen, je kunt ook makkelijker contacten blijven onderhouden met alle nieuwe vrienden die jullie onderweg maken. Statistisch gezien hebben we in Europa de meest gelukkige mensen. 

Met andere woorden is het makkelijker dan ooit om connecties te maken met personen die jou in de toekomst ook nog een mooi uitstapje kunnen bieden.

Nostalgie

Grote kans dat jij vroeger met je ouders op vakantie in Europa bent geweest, niet? Wanneer je met je vrienden op een rondreis door Europa gaat bestaat er een grote kans om oude tijden te herleven. Als het op de route ligt kun jij zomaar in het meer duiken waar jij je eerste buitenlandse plons hebt gemaakt, of misschien eindelijk eens van het culturele uitstapje genieten waar je vroeger tegenop keek. Je begint de wereld letterlijk en figuurlijk op een andere manier te zien. Wat is er mooier dan dat?

Geen Visa nodig

Dit is eigenlijk een no-brainer, maar wel handig om in het achterhoofd te houden. Als Europeanen hebben jij en je vrienden geen visa of andere extra documenten nodig om grens na grens over te steken. Met een geldig identiteitsbewijs gaat er gewoon een hele wereld voor je open! 

Perfect voor zij die geen zorgen willen, maar wel het geluk. Dus, begin vandaag nog aan dé groepsreis van jullie leven. Wij raden Duke Travel aan voor het boeken van groepsreizen. Duke Travel biedt groepsreizen op maat naar vele Europese steden, wintersport vakanties en ook actieve vakanties.

Veel plezier!

Close