Geschreven door 12:00 Europa

Citytrip: dit moet je gedaan hebben in Boedapest ?♨️

Boedapest is een stad waar veel te zien is, bekend staat om zijn historische gebouwen. Maar Boedapest heeft nog meer geheimen voor je in petto, Reisbegeerte heeft ze ontdekt en deelt ze met je. Spring maar achterop naar het mooie Boedapest!

Warme bronnen en relaxen in Boedapest

Baden met bronwater en pure ontspanning, het Széchenyibad is het oudste bad van de stad en trekt vooral overdag veel vaste Hongaarse klanten en toeristen.

Van april tot september is er iedere zaterdag een spartie, een samenvoeging van de spa en een discoparty. Superleuk en apart om mee te maken, zwemmen op de beats van de muziek.

Koffie en architectuur: typische Boedapest

Honger gekregen van het zwemmen en relaxen? In Boedapest heb je erg veel authentieke koffiehuizen met imposante kroonluchters die heerlijk gebak serveren.

Met een kopje koffie en een zalig stukje gebak onder een kroonluchter ben je als de koning in zijn paleis. In de grote winkelstraat heb je een paar uitstekende koffiehuizen.

Wil je echt een mooi uitzicht over Boedapest dan moet je een ritje maken met de raillift Budavári Sikló. Deze brengt je naar het oudste gedeelte van de stad: het kastelendistrict.

Onderweg kun je indrukwekkende foto’s maken van de kettingbrug en het parlementsgebouw.

Op iedere koelkastmagneet of kaart staat de kettingbrug wel afgebeeld. Maak zelf de oversteek over de Donau en geniet van het imposante uitzicht vanaf de brug.

Het gigantische bouwwerk is in 1849 gebouwd, 330 meter lang en 16 meter breed. In de avond is de brug helemaal verlicht.

Het statische en symmetrisch gebouwde parlementsgebouw langs de Donau is verreweg het meest imposante gebouw in Boedapest. Een indrukwekkend gebouw om te zien, als het donker wordt en het gebouw is verlicht is het een schitterend sprookjesgebouw.

Maak een boottocht over de Donau om dit gebouw van dichtbij te zien.

Stap in het sprookje

Het vissersbastion staat op de Burchtheuvel in Boedapest. Het bastion is in 1895 aangebouwd aan de Matthiaskerk. Hedendaags kun je er eten, een terrasje doen terwijl je een mooi uitzicht hebt over de stad. Een must om dit gebouw in de avond te bekijken, het is net een sprookjeskasteel.

Heb je zin om uit te gaan of in de avond ergens wat te gaan drinken?

Szimpla Kert is geen discotheek, geen café, geen jeugdhonk maar alles in één. Szimpla Kert is een zogenaamde ruin bar. Dit zijn oude ruïnes die zijn behoed voor de sloop door er een bar of discotheek in te bouwen.

Szimpla Kert was de allereerste en is de meest populaire in de stad. De verschillende kamers zijn ingericht met afgedankte spullen zoals computers en andere materialen.

Dit is echt dé plek om andere mensen te ontmoeten en de gezelligheid op te zoeken. Op zondagochtend heb je er de wekelijkse boerenmarkt.

Wil je een iets groter feest? Dan is Instant de place-to-be. Eindeloze kamers in dit oude pand met verschillende muziekstijlen en op de gekste plekken een klein barretje om een drankje te scoren.

Natuur, of toch even shoppen?

Boedapest bezit ook een groot groen stadspark: Varosliget. In de zomermaanden komt het tot leven door het vele groen en de mensen die er gaan picknicken.

Je kunt er heerlijk wandelen, naast de ingang heb je een kleine warmwater vijver. Het Vajdahunyad Kasteel en het enorme Széchenyi kuuroord kun je er ook bezoeken.

Natuurlijk wil je ook even lekker shoppen tijdens je citytrip. Fashionstreet is de populairste winkelstraat van Boedapest. En niet voor niets, hier vind je alle luxe merken winkels.

Een moderne straat met een perfecte samenstelling van winkels. Wil je familie en vrienden even laten zien waar je bent?

De fashionstreet heeft een eigen Wifi netwerk!

Close