Geschreven door 12:00 Noord-Amerika

De wilde natuur van Alaska tijdens de ijskoude winter ?

Alaska is een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur, van gletsjers tot wilde dieren en hoge bergtoppen. Je vindt het allemaal in Alaska. Waan je even alleen op de wereld, spot wilde dieren en geniet van de indrukwekkende natuur.

Ga je mee met Reisbegeerte dit ijskoude avontuur aan?

Hondensleeën

Zomer of winter, het is altijd mogelijk om een rit te maken met de hondenslee.

In de winter lekker door de sneeuw, in de zomer rijden de sleeën op wieltjes. Op de best mogelijke manier ben je tijdens de rit één met de prachtige natuur.

Tenakee Hot Springs

Dit kleine dorpje is bekend om zijn warme natuurlijke baden. Een must om er eens een kijkje te nemen en te genieten. De warme bronnen bevinden zich in een badhuis in het centrum van Tenakee Springs.

De temperatuur van het water is gemiddeld veertig graden. Verder leent het gebied rondom Tenakee Spring zich perfect om te gaan wandelen, hiking, kajakken en zeilen.

Gates of the Arctic National Park

Een park voor de echte survival expert! Het noordelijkste park is de toegang tot de poolcirkel, en een van de meest afgelegen plekken in de Verenigde Staten.

Overdag kom je allerlei dieren tegen tijdens je wandeling in absolute stilte.

Geef je eigen over in de avond aan de natuur en zet je tent op in de wildernis. Gates of the Arctic National Park is voor de echte ervaren natuurliefhebber die weet wat die doet.

Talkeetna Lakes Park

In dit werkelijk schitterende park kun je uitgebreid wandelen tussen de bossen en de meren.

Prachtige ongerepte natuur waar je oog in oog komt te staan met elanden, vossen, beren en otters.

Flightseeing langs de toppen van de Mount Denali kun je vanaf hier starten, een echte aanrader om te doen.

Schiereiland Kenai

Plan zeker een bezoekje in aan het schiereiland Kenai, op een relatief klein oppervlak ervaar je alle essentiële Alaska ervaringen. Maak een wandeling door de woeste bergketen met sneeuwbedekte toppen.

Gletsjers en fjorden domineren het indrukwekkende uitzicht. Ben je avontuurlijk ingesteld dan kun je wildkamperen in de woeste natuur.

Heel bijzonder!

Kenai Fjords National Park

Vlak aan het Kenai schiereiland vind je het Kenai Fjords National Park, een gebied vol met gletsjers en fjorden.

Op deze plaats komen ijsmassa’s, bergen en het water van de oceaan samen. Op deze fascinerende plek kun je kajakken of een stevige wandeling maken.

De Harding Icefield Trial is een populaire route, je waant je eigen terug in de ijstijd. De klim omhoog is loodzwaar, maar na 6 tot 8 uur ben je boven en heb je een onbeschrijflijk uitzicht.

Op zoek naar het Noorderlicht

In de periode van eind augustus tot begin april is het Noorderlicht waarneembaar in Alaska. Fairbanks wordt beschouwd als de beste stad om het Noorderlicht te kunnen waarnemen.

Je moet wel rekening houden met een aantal factoren. Op een koude heldere avond heb je de meeste kans op waarneming, soms zie je het Noorderlicht enkele minuten en een andere keer urenlang.

Maar als je het eenmaal ziet, is dat een moment dat je maar een keer in je leven meemaakt!

 

Close