Geschreven door 09:54 Backpacken

6 Handige tips voor je op wereldreis gaat ✌️?

Het moment is daar: je gaat eindelijk op de wereldreis waar je zo lang naar hebt uitgekeken en misschien nog wel langer voor hebt gespaard. Een wereldreis zit vol verrassingen en situaties die je misschien niet voorziet, maar hier is niks mis mee, mits je goed bent voorbereid.

Bij Reisbegeerte weten we wel raad met het voorbereiden van zo’n wereldreis. Daarom hebben wij zes tips die je hierbij kunnen helpen.

1. Probeer de juiste reistijden te combineren

Zeker bij een wereldreis moet je niet te veel vooraf vastleggen. Tijdens je reizen kunnen plannen veranderen.

Dat kan zijn omdat je iemand ontmoet, of simpelweg omdat je andere opties hebt gevonden die je leuker lijken.

Wel is het belangrijk om de beste reistijden zo goed mogelijk te combineren.

Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je zuidoost-Azië vermijdt tijdens de regentijd en Australië niet op de piek van de zomer bezoekt. Heb je voldoende tijd, dan hoeft dit doorgaans geen probleem te vormen.

2. Wees goed verzekerd

Ga je op wereldreis, dan is dat waarschijnlijk niet voor slechts een maand.

Dit betekent doorgaans dat een doorlopende reisverzekering niet voldoende is voor een reis over de hele aarde: meestal worden alleen de eerste twee maanden hiermee gedekt.

Voor je wereldreis moet je dus een aparte reisverzekering afsluiten. Doorgaans betaal je hier tussen de € 100,00 en € 200,00 voor, natuurlijk ook afhankelijk van je dekking en reisduur.

Ga je naar landen waar medische zorg duurder is dan in Nederland, zoals Australië en de Verenigde Staten, laat dan ook extra medische kosten dekken.

De Nederlandse zorgverzekering dekt meestal maximaal de kosten die je in Nederland zou hebben. Voor de meeste landen is dit overigens voldoende.

3. Slotjes, geld verdelen en meer

Het zijn kleine tips die ook voor een korte reis gelden, maar zeker bij een lange reis belangrijk zijn: zorg voor veiligheid van je spullen.

Gebruik slotjes op je backpack, verdeel het geld over je backpack, daypack en misschien ook in kleding en overweeg een moneybelt.

Neem geen waardevolle sieraden mee. Het risico op verlies of diefstal is het meestal niet waard.

4. Geld lenen? Eerst vergelijken

Wil je het spaarpotje voor je wereldreis nog wat verder aanvullen, dan kun je ook een persoonlijke lening afsluiten.

Het is natuurlijk wel prettig om een zo voordelig mogelijke lening af te sluiten, want de lening zal je op een gegeven moment met rente moeten terugbetalen.

Geld lenen vergelijken kan op de site van Geld.nl, waar je alle mogelijke opties vindt en zo de meest voordelige optie voor jouw situatie. Ook vind je hier meer informatie en tips voor dit onderwerp.

5. Wereldvlucht

Het kan voordelig te zijn om een speciaal vliegticket aan te schaffen, waarmee je een x aantal vluchten kunt afleggen binnen een bepaalde tijd.

Je kunt bijvoorbeeld een ticket kopen voor vier continenten en tien vluchten in een half jaar tijd.

Het voordeel is dat je vaak goedkoper uit bent dan wanneer je losse vluchten koopt. De specifieke vluchten kun je vaak redelijk kort voor het vertrek nog boeken: ideaal dus.

Dergelijke tickets kun je kopen bij de meeste wereldbureaus gericht op lange reizen.

6. Luchtdichte zakken

Een uitvinding die je vooral tegenkomt bij de doorgewinterde reiziger: luchtdichte zakken.

In deze zakken kun je kleding bewaren, maar het voordeel is dat je alle lucht uit de zakken kunt zuigen.

Hierdoor kun je de backpack strakker inpakken dan ooit te voren, zonder dat het je veel moeite kost.

Dergelijke zakken kun je bij veel reis- en outdoorwinkels kopen. In onze ervaring: het is absoluut de investering waard.

Close