Geschreven door 14:37 Europa

Ontdek de schoonheid van oost-Europa ?

Het is een bestemming die door veel reizigers ten onrechte wordt overgeslagen: Oost-Europa. Waar veel mensen kijken naar Azië, Zuid-Amerika of de Verenigde Staten, is echter ook oost-Europa een bijzonder goede keuze. Prachtige natuur wisselt zich af met rijke culturen en historische steden. Van het kasteel van Dracula in Roemenië tot ontzagwekkende uitzichten in de regio rond Bled in Slovenië: oost-Europa heeft het allemaal.

Reisbegeerte neemt je mee op een ontdekkingsreis door dit gebied en helpt je te kiezen voor de mooiste plekjes.

De Sloveense Alpen

Slovenië ligt op de denkbeeldige grens van midden- en oost-Europa en is voor veel reizigers een enigszins blinde hoek. Het kleine landje is niet één van de meest bekende bestemmingen binnen Europa, maar dat wil niets zeggen over de schoonheid van het land.

Door Slovenië loopt de oostelijke staart van het Alpengebergte, formeel de Julische Alpen genoemd hier.

Eén van de meest populaire locaties in Slovenië is Bled. Dit kleine stadje ligt middenin de natuur en ligt aan het gelijknamige meer. Omdat het water in het meer deels afkomstig is van gletsjers, is het stralend blauw en helder.

Vanaf de omliggende bergen heb je een prachtig uitzicht over het meer. Met tientallen uren aan wandelroutes, fietsroutes en ook mogelijkheden om te klimmen kun je met gemak meer dan een week in en rond Bled verblijven, zonder je ook maar één moment te vervelen.

Wil je optimaal tot rust komen en genieten van de omgeving, dan is een vakantiehuisje huren waarschijnlijk de beste optie. Hiervoor bestaat veel keuze tegen schappelijke prijzen.

Kroatische kust

We hebben eerder al de schoonheid van Kroatië beschreven en kunnen ook in dit artikel niet om dit prachtige land heen. Dankzij de langgerekte vorm van het land heb je een gigantische kustlijn met prachtige stadjes en stranden om de zoveel kilometer.

De historische stadjes Split, Dubrovnik en Zadar zijn aanraders, maar wil je het massatoerisme ontlopen, dan is ook hierbuiten voldoende keuze.

De toerismesector van Kroatië is sterk ontwikkeld, waardoor je een hoop keuze hebt op het gebied van accommodaties en activiteiten. Vertrek je naar Kroatië, bezoek dan ook zeker één van de tientallen eilandjes voor de kust.

Wild en kleurrijk Roemenië

Roemenië heeft voor velen een imago van een grijs, grauw land. Hoewel hier in veel Roemeense steden wel iets bij voor te stellen is, geldt dat zeker niet voor de natuur in het land.

De Roemeense natuur is wild, kleurrijk en levendig. Een aanrader is het kasteel van Bran, ook wel het kasteel van Dracula genoemd. Niet alleen is het kasteel ontzagwekkend, de natuur in de omliggende regio blaast je van je sokken.

Verspreid door het hele land, maar met name in het centrum en noordwesten, vind je uitgestrekte natuurgebieden met watervallen, grote bossen, veel dieren en natuurlijk de bergen van de Karpaten. Ook hier is de beste optie een vakantiewoning. Het land is per auto goed te bereizen.

Close