Geschreven door 11:35 Midden-Oosten

Het bruisende Tel Aviv in 5 dagen ??

Tel Aviv heeft alles voor een spetterende vakantie of stedentrip. Lekker eten, uitgaan, wandelen, mooi weer en heerlijke stranden. De energie bruist er vanaf! De bevolking is vriendelijk, westers genoeg om in de avond erop uit te gaan.

Israëliërs weten wel hoe ze een feestje moeten vieren. In Tel Aviv vind je de leukste clubs, grootse DJ’s treden er geregeld op. The place to be is Allenby Street. Twintig nachtclubs zijn hier gevestigd op een relatief kleine ruimte. Je vindt er de perfecte club voor iedereen. Vergeet het gebied rond rondom Ha’Nammal niet, daar barst het van de beachclubs. Ga niet te vroeg, want voor 2 uur is er niet veel te beleven.

Lange en mooie stranden

Banana Beach is het populairste strand, veel leuke strandtentjes waar je lekker kunt eten en drinken. In de middag wordt het strand “Drummers Beach” genoemd. Vele straatartiesten nemen het strand over, supergezellig maar ook erg druk.

Vind je een rustiger strand fijner dan is Givat Alia Beach een aanrader. Dit strand ligt in de buurt van Jaffa. Maart tot november is de beste tijd om te genieten van het strand.

Heerlijk wandelen in Tel Aviv

Tel Aviv is geen historische stad, maar toch heeft de stad een recente historie waarover je kunt leren in de vele musea die Tel Aviv rijk is. Voor een goed gevoel van de lokale cultuur is het leuk om te slenteren door de wijkjes: loop een barretje, kunstgalerij of een winkel binnen. De huisjes in de smalle straatjes zijn erg fotogeniek.

Jaffa was vroeger een grotere stad dan Tel Aviv zelf. In de jaren ’50 is Jaffa aangetrokken bij de stad. Tegenwoordig is het een leuke wijk met een relaxte sfeer, leuke eettentjes en veel kunst is te bewonderen.

Rothschild Boulevard is de aorta van de stad, een 900 meter lange straat met in het midden een park. Dit is het echte centrum van Tel Aviv, aan het einde van de Boulevard is de hippe wijk “Neve Tzedek”. Een leuke wijk met toffe shops en restaurantjes.

Restaurants en eettentjes

Tel Aviv staat bekend om de eetcultuur, je kunt er ieder moment van de dag ontbijten. Je hebt de keuze uit een culinair restaurant, of eet je liever op een kapotte bank je eten. Ieder restaurant heeft zo zijn eigen sfeer. Wil je culinair eten dan is een aanrader Herbert Samuel. Bekend van Israëli Masterchef. Andere opties zijn Mezcal (Mexicaans) of Messa Restaurant. Een luxe restaurant die niet goedkoop is maar wel alles is perfect geregeld.

Kijk niet vreemd op als je vrouwen in uniform ziet lopen, zowel mannen als vrouwen hebben in Israel dienstplicht. Blijft toch altijd een apart iets voor westerlingen om dat te zien, het heeft wel wat.

 

 

Close