Geschreven door 14:24 Noord-Amerika

10 Bijzondere tips voor New York ??

Denk je aan New York dan denk je aan ontelbare gele taxi’s, gillende politie sirenes in het verkeer en op iedere hoek van de straat een kraam waar je hotdogs kunt kopen. Enorme gebouwen met verlichting, massa’s mensen die door de stad lopen. Toch heeft New York ook bijzondere dingen, niet alleen Manhattan. De andere vier wijken zijn zeker de moeite waard. Reisbegeerte heeft 10 bijzondere tips voor je!

  1. Fietsen door de leukste wijk van New York: Brooklyn. De uniekste boetiekjes zijn hier gevestigd. De wijk is gemoedelijker dan Manhattan. Subwijken als Dumbo en Williamsburg stelen de show, hier moet je geweest zijn als je liefhebber bent van mooie boetiekjes en lekker eten.
  2. Er zijn tal van verschillende soorten musea te vinden, één musea is echt te gek om naartoe te gaan: National Museum of American History. Indrukwekkend om de fossielen van dinosaurussen te zien.
  3. Bezoek je in de wintermaanden New York, dan is schaatsen op de schaatsbaan bij Rockefeller Center een must. Je hebt uitzicht op de grootste verlichtte kersboom die je ooit hebt gezien, die staat naast de schaatsbaan.
  4. Wil je de skyline van Manhattan zien? Ga naar The top of the Rock, het uitzicht vanaf Empire State Building is ook indrukwekkend. Op Rockefeller Center kun je echter mooiere foto’s maken inclusief Empire State Building.
  5. Ben je op zoek naar een hippe club om een drankje te doen, dan moet je zeker naar Meatpacking District gaan. Hier vind je de koelste en hipste clubs om uit te gaan. Volgens kenners the place to be.
  6. Stadspark The High Line Park is een ideaal park om lekker te chillen. Het park ligt vlakbij Chelsea Waterside Park, hoog boven de grond op een oude spoorlijn ligt het park. Je wandelt over een oud, hoger gelegen treinspoor. Midden in de stad en toch heerlijk rustig.
  7. Roosevelt Island Tramway, gondelbaan in New York. Leuk om de rivier over te steken naar Roosevelt Island waar je kunt wandelen en lunchen. In het voorjaar een mooi uitzicht vanuit de gondel door de groene bomen die in bloei staan. Het uitzicht op de skyline is echt super, aan het ene uiteinde heb je Four Freedoms Park. Het andere uiteinde kun je een kijkje nemen bij de 19e eeuwse vuurtoren in Gotische stijl.
  8. Central Park, een plek die je misschien wel herkent uit series of een film. Wil je op een unieke plaats eten? Ga dan eten bij The Loeb Boathouse Central Park, een prachtig uitzicht over het water in Central park. Een betere locatie in New York vind je niet snel.
  9. In de wijk Soho kun je heerlijk winkelen, hier vind je werkelijk alle soorten winkels. Exclusief, goedkoop, vintage, hip en moderne winkeltjes wisselen elkaar af. Duik de kleine straatjes in die in de wijk liggen.
  10. Je kunt New York niet verlaten zonder een hotdog gegeten te hebben. Kies een kraampje uit op Wall Street, hier verkopen ze de lekkerste hotdogs. Dit ultieme street food moet je een keer hebben geproefd.
Close