Geschreven door 13:08 Oceanië

Het hippe Melbourne in 4 dagen ???

Hip, modern, kunst, gezellige wijkjes en geliefd om de food scene. We hebben het over Melbourne. Erg populair, niet alleen bij toeristen maar ook bij locals. Bruisende stad die alles heeft, je kunt er lekker wandelen, shoppen, kunst bekijken en nog veel meer. Reisbegeerte neemt je mee een rondje door de stad heen. Here we go mate!

South Quay

Langs de Yarra rivier bij de South Quay kun je lekker slenteren en struinen, een geweldig uitzicht op het centrum van de stad met zijn hoge gebouwen.

Wil je shoppen of wat eten ga dan naar het Crown Casino & Entertainment Complex.

Federation Square

Tegenover Flinders Street station ligt het grootste plein van Melbourne: Federation Square. Hier worden evenementen gehouden, ook belangrijke sportevenementen kun je hier kijken op grote schermen.

Je vindt er ook restaurants, winkels en musea. Bij Federation Wharf, een restaurant gelegen aan het water, kun je lekker eten met uitzicht op het water.

Shrine of Rembrance

Je moet even met je ogen knipperen, je denkt dat je in de Verenigde Staten bent met dit prachtige gebouw. Shrine of Rembrance is een herdenkingsplek, voornamelijk voor soldaten die gevallen zijn in de eerste wereldoorlog.

Tienduizenden soldaten sneuvelden, nog veel meer mensen raakten gewond. Tot op de dag van vandaag heeft dat nog invloed op de economie.

Queen Victoria Night Market

Iedere woensdagavond kun je eten op de leukste plek van Melbourne, Queen Victoria Market.

Uit alle hoeken van de wereld kun je eten kopen in de foodstalletjes. Tijdens de live muziek geniet je van je lekkere eten. Supergezellig en het is er altijd druk.

Tram 35

Een gratis tram die rondjes rijdt in het centrum van Melbourne, je komt langs de leukste en belangrijkste plekken van de stad.

Tijdens de rit krijg je uitleg over Melbourne, de geschiedenis ervan en van de gebouwen. Echt een toffe beleving om te doen!

Pinguïns spotten

In de avond is de ST Kilda’s pier nog leuker dan overdag, na zonsondergang komen de pinguïns terug van een dagje zwemmen!

De dwergpinguïns, de kleinste in hun soort hebben hun nest tussen de stenen. Iedere avond komen zij terug om naar “huis” te gaan. Dit moet je gezien hebben!

Fitzroy

Ben je hip dan kun je niet om de wijken Fitzroy en Richmond heen. De twee wijken ogen een beetje Amerikaans, veel laagbouw met leuke hippe barretjes, streetart en restaurantjes.

Het is net of je in Texas bent, maar dan met een Australisch accent.

Street art spotten

In Melbourne zie je echt fantastische street art, bekende street artist Keith Harring heeft werk op diverse gebouwen in Melbourne gemaakt.

Dwaal door de straten in het centrum, je zult je ogen uitkijken van de mooie prenten die je tegenkomt. In het centrum vindt je al veel kunstwerken.

Een creatieve spotprent van Trump in de straten van Melbourne.

Royal Botanic Gardens

Dit park stamt uit 1846 en is gratis te bezoeken. Soms worden er evenementen gehouden, maar de meeste mensen die er komen gaan voor de prachtige natuur. Meer dan 8.500 verschillende plantsoorten en geweldige vijvers.

Om te picknicken is het park ook een goede locatie.

Close