Geschreven door 08:30 Afrika, Azië

Op reis naar Turkije? Vergeet je visum niet! ??

Iets waar veel mensen aan voorbij gaan wanneer ze hun reis naar Turkije boeken, is dat ze ook een visum nodig hebben voor een bezoek aan het land. Vanwege de populariteit van het land gaan veel mensen er vanuit dat dit nodig is, maar niets is minder waar.

Gelukkig is de aanvraag van een visum voor Turkije eenvoudig: met een zogenaamd e-visum kun je zonder problemen het land inreizen en genieten van je verblijf in de zon, aan het strand, of bijvoorbeeld in het hart van het prachtige Istanboel. Dit e-visum voor Turkije is nodig voor onder meer Nederlandse en Belgische reizigers en kun je eenvoudig aanvragen op E-visums.nl. Nederlanders die ook de Turkse of Marokkaanse nationaliteit hebben, hoeven geen e-visum aan te vragen, mits ze een geldig paspoort hebben van dit land.

Reisbegeerte vertelt je alles dat je moet weten over dit visum voor Turkije.

Turkije en visa: dit moet je weten

Ben je in het verleden wel eens in Turkije geweest, dan zit je misschien met wat vraagtekens rond het verplichte visum voor Turkije. Dat kan kloppen, want de visumplicht voor Turkije in deze vorm dateert van 2014. Hiervoor kon je in het vliegtuig of bij aankomst een visum krijgen voor je bezoek.

Dit leidde tot lange wachtrijen en soms weigeringen.

Om deze problemen te voorkomen en het bezoek van grote groepen toeristen en zakelijke reizigers wat meer te stroomlijnen, is de huidige visumplicht in het leven geroepen.

De voorwaarden zijn in principe niet veranderd, maar het verschil zit in de wijze van aanvragen en het feit dat je het visum moet hebben voor je incheckt. Het aanvragen kan eenvoudig online: een e-visum is via een partij als E-visums.nl zo geregeld.

Enkele zaken om rekening mee te houden wanneer je een e-visum wilt aanvragen voor Turkije:

  • Je kunt in sommige gevallen met een e-visum werken in Turkije, maar meestal heb je een ander visum nodig
  • Bij aankomst in Turkije moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Ook (minderjarige) kinderen hebben een visum nodig
  • De aanvraag wordt binnen 12 uur verwerkt, maar neem geen risico in het geval de aanvraag handmatig gecontroleerd moet worden: wees op tijd
  • Je mag met het visum meermaals het land in, zo lang het visum nog geldig is
  • Is je paspoort korter dan 6 maanden geldig, vraag dan eerst een nieuw paspoort aan voor je het visum aanvraagt

Zit je nog met vragen rond het e-visum voor Turkije, bekijk dan ook het handige fimpje hieronder voor verduidelijking.

Close