Geschreven door 14:43 Europa

Top 5 leukste last minute bestemmingen in Turkije ???

Turkije is een bijzonder veelzijdig land, waarvan wel eens onderschat wordt hoe groot en divers het is. Een last minute naar Turkije is dan ook een goede keuze voor een spontaan tripje.

Vanwege de populariteit van het land is de reis doorgaans niet duur en vertrekken er regelmatig vliegtuigen naar diverse bestemmingen in het land.

Enthousiast, maar nog niet zo’n goed idee wat goede opties zijn in Turkije? Geen zorgen, Reisbegeerte geeft je vijf goede tips voor een last minute naar Turkije.

1. Kusadasi

Kusadasi is een mooie badplaats in het zuidwesten van het land, op ongeveer 70 kilometer van Izmir, dat ook een vliegveld heeft. Je bent er dus zo en kunt in Kusadasi heerlijk genieten van een relaxte sfeer, mooi weer, prachtige stranden en een interessante omgeving.

Kusadasi ligt aan een kleine baai met een mooie jachthaven, waar ook cruiseschepen zo nu en dan passeren.

Een highlight bij Kusadasi is het zogenaamde duiveneiland. Hoewel het in de naam zit, is het tegenwoordig geen eiland meer. Een dunne landtong verbindt het schiereiland met de kust. Op het eiland vind je een prachtig kasteel en kun je heerlijk rondstruinen.

2. Alanya

Alanya is misschien wel één van de meest bekende badplaatsen van Turkije en dat is met een goede reden. De stad, gelegen aan de zuidkust van het land, heeft een prachtig strand, heerlijk weer, veel cultuur en bovendien een extreem rijke historie.

Al honderden jaren is Alanya bewoond, waarbij diverse grote historische rijken een belangrijke basis hadden in Alanya.

Dat zie je nog steeds terug in de historische bouwwerken en cultuur.

Alanya is echter meer dan cultuur en historie, want je kunt er ook heerlijk ontspannen aan het water, tripjes ondernemen, genieten van muziek, een uitgaansleven en nog veel meer.

3. Side

Side is een bijzondere plaats in het zuiden van Turkije. Het is een stad met een enorme historie, waarbij met name de Grieken van grote invloed zijn geweest. In en rond Side vind je diverse eeuwenoude bouwwerken en ruïnes die je soms doen denken aan Athene.

Zo is onder meer de oude tempo van Apollo wereldberoemd en te vinden in Side.

Side is echter ook een prachtige badplaats om tot rust te komen, lekker te zwemmen en goed te eten. Het toerisme is goed ontwikkeld, wat voor- en nadelen biedt, maar wat ons betreft met name voordelen.

4. Dalyan

Dalyan is een plaatsje aan de zuidwest kust van Turkije. Het ligt in de buurt van het bekendere en populairdere Marmaris. In tegenstelling tot Marmaris, kun je in Dalyan nog genieten van betrekkelijke rust.

Dalyan is gemoedelijk, gezellig, maar ook erg mooi. Zo ligt net buiten de stad de historische stad Kaunos, waar oude griekse ruïnes te vinden zijn, vergelijkbaar met Side.

In en rond Dalyan zijn verder diverse stranden, zodat je niet bang hoeft te zijn ongebruind terug te keren naar Nederland.

5. Bodrum

Bodrum is één van de meest populaire badplaatsen van Turkije, gelegen aan de zuidwest kust van het land. Hier vind je onder meer prachtige stranden, een gezellig centrum, maar ook een beroemd kasteel en een imponerende moskee.

Net als meer steden in de regio, zie je ook in Bodrum veel invloeden van de oude Grieken terug. Het meest bijzonder is misschien wel het amfitheater van Halicarnassus, gelegen op een heuvel met uitzicht op het kasteel van Bodrum.

Ga je op een last minute trips naar Turkije? Dan heb je dus keuze te over!

Bron: Corendon

Close