Geschreven door 15:24 Azië

5 Redenen om op vakantie te gaan naar Kenia ???

Denk je aan Kenia, dan is de kans groot dat je aan The Big Five, safari en grote natuurparken denkt. Dat is natuurlijk met een goede reden, want het zijn de meest voorname trekpleisters in het land.

Kenia heeft echter een stuk meer te bieden. Reisbegeerte geeft je vijf redenen om op vakantie te gaan naar dit prachtige Afrikaanse land.

1. Safari

We starten dus maar met de meest bekende reden: safari in Kenia. Het meest bekende natuurpark in Kenia is zonder twijfel de Masai Mara in het zuiden van het land.

In dit natuurpark vind je onder meer leeuwen, giraffen, jachtluipaarden, olifanten, diverse antilopesoorten en nog veel meer.

Ja, wil je een prachtige échte safari meemaken, dan zit je goed in Kenia.

2. Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en een leuke bestemming binnen Kenia. De kans is natuurlijk groot dat je naar Nairobi vliegt, maar in veel gevallen vertrekken mensen meestal snel uit de stad, zonder daadwerkelijk iets van de stad te zien.

Nairobi valt op, omdat het eigenlijk een hele jonge stad is. De stad werd in 1899 gesticht door kolonisten, maar is sindsdien snel uitgegroeid tot de belangrijkste stad van het land en één van de meer belangrijke steden in de regio.

Omdat de stad zo jong is, heb je hier niet direct uitgesproken bezichtigingen vanuit de historie, maar op het gebied van cultuur en keuken is hier genoeg te beleven.

3. Chyulu Hills

De Chyulu Hills zijn een heuvelketen die bijzonder in het oog springen. De heuvels liggen tussen Tsavo en Amboselli en vormen zo vaak vooral een omgeving waar men puur doorheen rijdt, maar de heuvels zelf zijn zeker het bezoeken waard.

Met een gids kan je verschillende uitkijkpunten bereiken en genieten van een natuur die heel anders is dan de savanne die Kenia domineert.

4. Lake Naivasha

Lake Naivasha is een perfect meer om een boottocht over te maken met een gids. In het meer vind je talloze vogelsoorten en nog bijzonderder: een heleboel nijlpaarden.

Vergis je niet, nijlpaarden zijn levensgevaarlijk. Luister dus goed naar de gids en geniet op afstand van deze imposante dieren.

Heb je al een safari gedaan tijdens een vakantie naar Kenia, dan vormt een boottocht over Lake Naivasha een mooie aanvulling op je dierenspot-missie.

5. Mount Kenya (Kirinyaga)

Mount Kenya staat in de schaduw van de bekendere en hogere Kilimanjaro, maar is toch echt de op één na hoogste berg van Afrika. Met een hoogte van 5199 meter is de berg hoger dan de Mont Blanc in Europa en dus zeker geen kinderspel.

De berg kun je beklimmen, maar voor de niet-geoefende klimmer is een wandeling rond en op de berg een betere optie.

Het gebied rond Mount Kenya is UNESCO Werelderfgoed en dat is met een goede reden: een prachtig uitzicht op iedere meter, een enorme biodiversiteit en ook serene rust: een absolute must tijdens je reis door Kenia.

Close