Geschreven door 17:04 Roadtrip

3 Leuke bestemmingen voor een autovakantie ?

autovakantie

Om te genieten van een heerlijke vakantie hoef je niet altijd met het vliegtuig te gaan. Er zijn veel leuke plekken in Europa te vinden die relatief makkelijk met je eigen auto te bereiken zijn.

Het grote voordeel van op vakantie gaan met je eigen auto is vooral de vrijheid. Gaan en staan waar je maar wil, en altijd een vertrouwd vervoersmiddel bij je hebben. Wij zetten drie leuke bestemmingen op een rij die jij gemakkelijk kunt bereiken met je eigen auto.

Belgische Ardennen

Ons buurland heeft in het zuidoosten een prachtige regio om vakantie te vieren. In de Ardennen heb je veel hoogteverschillen en dat maakt de regio meer dan geschikt voor liefhebbers van een avontuurlijke vakantie.

Bovendien vind je in deze regio vind je verschillende hotels en campings waar je je auto goed kunt parkeren. Vanaf de grens bij Maastricht is het ongeveer nog een uur rijden voordat je in de Ardennen bent. Een leuke bestemming die dus vlak bij huis ligt. Ideaal voor een vakantie met je eigen auto.

Gardameer

In het noorden van Italië vind je het prachtige Gardameer. Deze regio staat niet alleen bekend om het prachtige meer, maar ook de prachtige omgeving en de vele activiteiten die je hier kunt doen.

Veel Nederlandse toeristen bezoeken deze regio met de auto, en rijden vanuit Nederland rechtstreeks naar dit prachtige deel van Italië. Vanuit Nederland is het ongeveer 12 uur rijden naar het Gardameer, afhankelijk van waar je woont.

Normandië

Een andere populaire bestemming voor een autovakantie is Normandië, in het noorden van Frankrijk. Een regio met een zeer rijke geschiedenis, prachtige kliffen, gezellige dorpjes en leuke hotels en campings.

En dat alles maar op ongeveer zes uur rijden van Nederland. Nog een bewijs dat een prachtige bestemming niet ver weg hoeft te zijn.

Veel mensen ervaren het zelf rijden naar je vakantiebestemming als zeer comfortabel. Geen stress op het vliegveld, maar gewoon je eigen planning maken. Onze tip is wel om goed en veilig op weg te gaan.

Ga je deze bestemmingen met je eigen auto aandoen, zorg er dan voor dat je auto helemaal in orde is. Laat dit eventueel controleren door een vakgarage.

Zorg bovendien voor een goede autoverzekering, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Online kun je niet alleen je autoverzekering vergelijken, maar kun je ook een geschikte autoverzekering afsluiten. Zo voorkom je onaangename verrassingen op vakantie.

Close