Geschreven door 11:16 Uncategorized

3 Plekken waar je zeker een keer gedoken moet hebben ?

duiken

Op zoek naar de mooiste plekjes op aarde om de onderwaterwereld te verkennen? Prachtige koraalriffen, vissen in alle soorten, maten, kleuren en vormen vind je in overvloed op deze prachtige bestemmingen.

Sta je te popelen om te duiken, maar weet je nog niet precies waar je zijn moet? Geen zorgen. Reisbegeerte.nl geeft je vijf mooie duikbestemmingen!

Gili-eilanden, Indonesië

De prachtige Gili-Eilanden liggen aan de Noordwestkust van het Indonesische eiland Lombok. Deze plek is echt een topbestemming voor beginnende duikers. De lesprijzen zijn namelijk niet zo idioot hoog door de concurrerende duik bedrijven die hier gevestigd zijn.

Gedurende het jaar is het hier 26-34 graden Celsius. Het water is altijd rond de 29 graden Celsius. Een lekkere temperatuur om een duik te nemen dus!

In de duikgebieden rond deze eilanden zijn genoeg prachtige zeedieren te bewonderen. Zo zijn hier clownvissen, koraalduivels, duivelsroggen en verschillende soorten haaien en schildpadden te vinden.

Het bijzondere aan dit gebied is de gelegenheid om te muck duiken. Dit betekend dat je boven een modder- of zandbodem zwemt en diertjes als krabbetjes, kreeftjes, garnalen, zeepaardjes en zeenaaktslakken kan spotten!

Great Barrier Reef, Queensland Australië

Het welbekende Great Barrier Reef is gelegen in de Koraal Zee ten Noordoosten van Australië. Het gebied bestaat uit bijna 3.000 koraalriffen en honderden eilanden. Dit maakt The Great Barrier Reef dan ook het grootste rifsysteem van de wereld!

Het is hier meer dan geschikt om te gaan duiken. Gedurende het hele jaar is het 21-29 graden Celsius. De watertemperatuur is gemiddeld 25 graden Celsius.

In dit waanzinnig grote gebied zijn ontzettend veel diersoorten te spotten. Zo is de kans dat je een van de 30 verschillende soorten walvissen, dolfijnen en bruinvissen spot erg groot! Eenmaal onderwater gaat er een nieuwe wereld voor je open! Meer dan 1500 verschillende vissoorten zullen langs je schieten wanneer je hier een duik neemt.

Leuk om te weten is dat 10% van de totale vissoorten op de wereld zich binnen het Great Barrier Reef bevindt. Genoeg om te zien dus!

Dahab, Rode Zee, Egypte

Voor wie liever dichter bij huis wilt blijven, maar toch naar een mooie bestemming wilt is de Rode Zee de perfecte bestemming!

Het is hier het hele jaar door lekker weer, maar om te duiken is een iets lagere temperatuur wel prettig. Hierdoor is het duiken aan te raden in het najaar. De temperaturen variëren dan rond de 26 graden Celsius, ideaal weer om te duiken tijdens bijvoorbeeld eenzonvakantie in oktober.

In de Rode Zee zijn een hele hoop diersoorten te vinden, waaronder verschillende soorten haaien, dolfijnen en zeeschildpadden. Ook zijn er een paar honderd soorten koraal te bewonderen, zowel harde als zachte. Genoeg te ontdekken dus!

Vaak zijn reisjes naar de mooiste duikbestemmingen best prijzig, maar als je goed zoekt zijn er genoeg voordelige vakantiedeals te vinden!

 

Close