Geschreven door 16:51 Roadtrip

3 Tips voor de ultieme roadtrip ?

roadtrip tips

Iedere backpacker droomt ervan, het maken van de ultieme roadtrip. Maar aan welke eisen moet de perfecte roadtrip eigenlijk voldoen? De Reisbegeerte crew heeft gezamenlijk tienduizenden kilometers ervaring op de weg op alle zes de continenten van onze planeet. Wij geven je onze drie beste tips voor de meest onvergeetelijke roadtrip ooit.

#1 Kies de juiste reispartner

Misschien wel één van de belangrijkste factoren van een goede roadtrip is je reispartner. Zeker voor doorgewinterde reizigers zal dit geen nieuws zijn.

Aangezien je tijdens een roadtrip vaak uren, dagen, en soms wel weken achter elkaar met dezelfde persoon in een kleine afgesloten ruimte zit is het van groot belang dat je zeker weet dat je met je goed met elkaar door één deur kan.

Je zal immers zeker niet de eerste zijn die met slaande ruzie een reis vroegtijdig moet beeïndigen.

Tip: Daarnaast is het van essentieel belang dat jouw reispartner (net als jij) over een rijbewijs beschikt. Dit wil nog wel eens vergeten worden, maar wanneer je lange afstanden gaat afleggen is het belangrijk dat je kunt switchen zodat jij kunt rusten terwijl de ander verder rijdt.

#2 Ga met je eigen auto of camper

Wij spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat het is aan te raden om met je eigen auto of camper te gaan. Zo heb je namelijk veel meer vrijheid en zit je niet vast aan vaste aflevertijden- en locaties waarmee je mee te maken hebt wanneer je een auto huurt.

Ook hoef je je minder zorgen te maken bij eventuele schade. Vaak kom je er achter dat sommige schade niet onder de verzekering van een huurauto valt, wat resulteert in veel ongewenste extra kosten. Op IJsland kostte dit ons bijvoorbeeld al zo’n kleine 900 euro extra voor een minuscuul sterretje in de voorruit.

Lees ook: Roadtrip IJsland in 7 Dagen [+ Route en Tips]

Heb je geen eigen auto of camper? Wat ook veel voorkomt is dat reizigers een auto kopen puur voor de roadtrip, en deze later weer doorverkopen. Op deze wijze heb je ook veel vrijheid tot je beschikking.

Zo heeft Reisbegeerte blogger Daan in twee maanden tijd heel Europa doorgetrokken met een tweedehands gekochte camper en deze daarna zelfs met winst verkocht.

Je moet in dit geval uiteraard wel de auto financieren, wat voor sommige reizigers een te grote kostenpost kan zijn. Ook al plan je om de auto of camper later weer door te verkopen, deze moet uiteraard wel eerst worden betaald. Je kunt in dat geval een lening afsluiten om snel van de benodigde cashflow te worden voorzien.

#3 Plan niet te veel

Eén van de meest gemaakte fouten door nieuwe roadtrippers is dat zij de gehele reis uitplannen tot in de details. Dit is nu juist niet de bedoeling van een roadtrip.

Wat een roadtrip zo geweldig maakt is de vrijheid om te gaan waar je wilt. Misschien besluit je halverwege je reis richting Italië wel dat je de golven in Frankrijk wilt gaan opzoeken.

Maak gebruik van die vrijheid. Laat je leiden door het moment en kijk wat het leven je brengt.

Met deze tips en mindset beleef jij gegarandeerd je beste roadtrip ooit.

Close