Geschreven door 18:15 Europa

Ga je op wintersport in 2019? Vertrek niet voor je deze checklist ziet! ?

Bij het skiën komt veel meer kijken dan alleen een vakantie boeken. Als je al een kleine rekensommetje gaat maken kom je er al snel achter dat het je best wat kan gaan kosten. Door alle drukte en stress kan je ook een aantal belangrijke spullen vergeten.

Reisbegeerte zet de belangrijkste punten voor jou op een rijtje. Zo heb jij minder aan je hoofd en kan je sneller genieten van je skivakantie.

Checklist

  • Zorg dat je altijd je paspoort of identiteitskaart bij je hebt .
  • Boek van te voren je verblijfplaats. Als je zonder te reserveren komt is de kans vrij groot dat het hotel geen plaats voor je heeft. Dit geld voornamelijk tijdens het skiseizoen.
  • Skiapparatuur: het meest voor het hand liggende is skiapparatuur. Een paar ski’s kost al gauw paar honderd euro. Daarom is het misschien handig om te huren in plaats van het te kopen. Kijk vooraf wat de mogelijkheden zijn voor het huren van apparatuur.
  • Een skipas: wat sommige mensen niet weten is dat je een skipas nodig hebt om de piste te kunnen betreden. Deze skipassen kan je vooraf aanschaffen. Ook is het mogelijk om een skipas aan te schaffen bij aankomst bij het gebied.
  • Skikleding: een ski jas, helm, skibroek en een paar goeie handschoenen zijn allemaal van belang tijdens jou wintersport.

Wintersportdekking

Naast bovengenoemde punten is het ook belangrijk om je reisverzekering goed te controleren. Een wintersport is niet standaard meeverzekerd. Bij een wintersportdekking worden onverwachte kosten vergoed.

Denk hierbij aan diefstal van je ski spullen (ook als ze gehuurd zijn), ongelukken tijdens het skiën , of als er iemand ziek wordt. Het kan ook voorkomen dat je met spoed terug moet naar Nederland tijdens je wintersportvakantie.

Deze zaken vallen allemaal onder je wintersportdekking en worden ook vergoed door de verzekeraar mits je hiervoor natuurlijk aanvullend verzekerd bent. Daarom is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt, inclusief wintersportdekking.

Dit geld zowel voor een kortlopende reisverzekering als een doorlopende reisverzekering.

Medische kosten

Medische kosten die niet worden vergoed door je zorgverzekeraar kun je verzekeren met een medische dekking als aanvulling op je reisverzekering. Hiermee worden ongevallen tijdens je wintersportvakantie volledig vergoed.

Als jij tijdens het wintersporten een ongeluk krijgt en met een helikopter moet worden meegenomen, wordt dit door zorgverzekeraars tot een Nederlands tarief vergoedt. Aangezien de zorgkosten in het buitenland vaak een stuk hoger zijn, dekt deze vergoeding niet alles.

De aanvullende medische dekking in het buitenland vergoed dan de rest van deze kosten.

Heb jij deze aanvullende dekking niet?

Dan loop je het risico dat je een deel van de medische kosten zelf moet betalen. Controleer daarom altijd je reisverzekering voordat je op wintersport gaat.

Reisverzekering

Voorkom onaangenamen kosten door jezelf goed ter verzekeren.

Op Reisverzekering.nl kan jij verschillende reisverzekeringen vergelijken op basis van jouw wensen en behoeften. Zo kan jij met een passende reisverzekering genieten van jouw skivakantie. Bekijk de website van de Anwb voor de volledige checklist.

Close