Geschreven door 13:57 Azië

Avontuur, nachtleven en strand: Thailand heeft het allemaal ???

Vanuit Nederland kun je tegenwoordig alle landen wel bezoeken. Voor de mensen die een andere cultuur willen meemaken, is Thailand een perfecte keuze. Parkeer je auto goedkoop bij het vliegveld en laat die cultuur shock maar beginnen. De witte stranden, het welbekende lekkere eten en de prachtige natuur zorgen voor het complete vakantieplaatje. Daarnaast is de wisselkoers erg laag. Voor €3,- heb je al een complete maaltijd. Deze lage prijzen maakt Thailand ook ideaal om te backpacken. Waar je ook komt, er is altijd een goedkoop hostel te vinden waar je kan overnachten. Heb je het weer binnen twee nachten gezien? Dan op naar de volgende bestemming!

Nu hoor ik je denken, maar welke bestemming moet dat dan zijn? Op internet zijn er genoeg lijsten te vinden met bestemmingen die je écht moet hebben gezien in Thailand. Toch zal ik eerst kijken of je graag een avontuurlijke vakantie wil, een uitgaansvakantie of een strandvakantie.

Thailand National Park

Voor een avontuurlijke vakantie is Khao Sok National Park bijvoorbeeld een geweldige kans om de jungle in te duiken. Overnacht in een houten hutje en ga op safari. Let hierbij op of je in het regenseizoen op vakantie gaat of niet. In de jungle valt er immers tijdens het regenseizoen regelmatig regen en blijft het altijd vochtig in de lucht. Kans om dieren te spotten wordt met regen vaak een stuk kleiner, maar zeker niet onmogelijk.

Als je graag het nachtleven wilt meemaken van Thailand zul je niet naar het National Park moeten, maar kun je een overnachting boeken in Phuket. Na een mooie avond kun je de volgende dag op één van de witte stranden je kleedje spreiden en genieten van de mooie natuur. Neem voor de aardigheid ook een bezoekje aan de Bangla Road in Patong en laat je overweldigen door deze nightlife street.

De eilanden van Thailand

Eén ding die je echt niet mag missen voor een strandvakantie zijn de eilanden. Er zijn langs de kust verschillende leuke eilanden waar je goed je tijd door kan brengen. Ga bijvoorbeeld naar Kho Phi Phi of Koh Tao. Hier ervaar je echt het eilandleven en kom je helemaal tot rust.

Voordat je aan je reis naar Thailand begint, kun je je auto parkeren bij Schiphol. Mocht je dichtbij de grens wonen dan kan je ook parkeren bij Düsseldorf Airport of juist parkeren bij Zaventem. Tegen een lage tarief parkeer je je auto en kan je vakantie beginnen.

Close