Geschreven door 18:02 Europa

5 Geweldige steden voor een vakantiewoning ?

Bij Reisbegeerte houden we van de ontdekkingstocht in landen die we nog niet kennen. Van de Andes in Zuid-Amerika, tot de bruisende steden van zuidoost Azië, maar ook Europese steden iets dichter bij huis. Heb je er de mogelijkheid toe, dan zijn er diverse steden in Europa die uitstekend zijn voor een vakantiewoning. 

Niet alleen de kustplaatsen, maar ook steden in de buurt van de bergen zijn populaire locaties voor een vakantiewoning. Reisbegeerte zet vijf steden op een rijtje waar wij fan van zijn: iets verder weg, maar ook in de buurt.

1. Brighton (Engeland)

Een favoriet onder veel Engelsen en met een goede reden. Deze kustplaats in het zuiden van het land is rustig, mooi, heeft een gezellig centrum en een prettige kust in de buurt.

Natuurlijk, je bent in Brighton afhankelijk van het typische Engelse weer, maar in de zomer zit je hier vaak met lekker weer en prettige temperaturen.

Brighton is weliswaar geen goedkope stad in Engeland, maar zeker de moeite waard voor een vakantiewoning. Bovendien is de stad goed bereikbaar vanuit Nederland en is het eenvoudig om je woning hier zo nu en dan te verhuren.

2. Les Sables-d’Olonne (Frankrijk)

Aan de westkust van Frankrijk, ongeveer ter hoogte van het midden van het land, ligt Les Sables-d’Olonne. Deze kustplaats is niet één van de typische bekende bestemmingen in Frankrijk, maar door ook net wat rustiger.

Het stadje heeft een uitgerekte boulevard en gigantische stranden waar je heerlijk kunt relaxen, fietsen en wandelen.

De kustplaats ligt bovendien in de buurt van een populair zeil- en surfgebied in Frankrijk. Houd je van deze sporten, dan is de stad dus een ideale optie. Bovendien kun je vanuit de stad diverse uitstapjes maken naar het binnenland van de mooie regio.

3. Den Haag

Een stad in eigen land? Jazeker. Den Haag is niet alleen een prettige stad om te wonen, maar ook een fijne vakantiestad, zeker als je eventjes niet ver weg kunt, maar er wel even tussenuit wilt.

Wil je een recreatiewoning huren in Den Haag, dan zijn er diverse opties: in de binnenstad, maar ook wat meer aan de rand van de stad bij het strand of juist de bossen.

Vanuit Den Haag zijn er natuurlijk diverse uitstapjes mogelijk om toerist in eigen land te zijn. Bovendien is de stad populair voor de verhuur van vakantiewoningen. Een goede optie dus.

4. Trogir (Kroatië)

Trogir in Kroatië ligt, zoals bijna iedere stad in het land, aan de Middelandse Zee en is weliswaar toeristisch, maar een stuk rustiger dan pak ‘m beet Split.

Dat maakt Trogir (en de omliggende regio) bijzonder aantrekkelijk voor een vakantiewoning. Verspreid door het gebied vind je hier diverse kleine woningen en complexen waar je heerlijk kunt vertoeven.

Ook hier geldt dat je met gemak de woning een groot deel van het jaar kunt verhuren, om uit de kosten te blijven. Vanuit Trogir kun je bovendien de boot naar één van de vele eilandjes in de regio maken.

5. Memel (Litouwen)

Waarschijnlijk de minst bekende plaats van deze lijst, maar zeker de moeite waard. Memel in Litouwen ligt, net als de andere steden in het lijstje, aan de kust. Hoewel Litouwen in de winter behoorlijk koud kan zijn, is het in de zomer vaak bijzonder aangenaam.

In het kleine kustplaatsje heb je veel restaurants, een gemoedelijke sfeer en uitstekende opties in de natuur voor uitstapjes.

Close