Geschreven door 09:40 Oceanië

Van noord naar zuid in Nieuw Zeeland ?‍♂️

Het land met de meest veelzijdige natuur, dat is Nieuw Zeeland. Waar je ook van houdt, je wordt betoverd door de prachtige landschappen. Het land is verdeeld in twee hoofdeilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Van noord naar zuid heb je de meest uiteenlopende natuurgebieden.

In het noorden vind je regenwouden met grote varens, vulkanische gebieden met geisers en borrelende modderpoelen. In het zuiden tref je imposante bergen, grillige kusten en goudgele stranden, gletsjers meren en rivieren. Durf jij mee met Reisbegeerte om deze reis te maken?

Schitterende natuur in Roturua

Deze stad ligt op het Noordereiland en heeft veel vulkanische activiteiten. Prachtige geisers en pruttelende modderpoelen, kokende meren met diverse stoomkraters.

De schitterende natuur trekt veel toeristen aan en niet voor niets, in 2002 en 2006 is Roturua benoemd tot mooiste stad van Nieuw Zeeland.

Door de gassen die vrijkomen bij de geisers en poelen kan het wel stinken in de stad.

Matamata

Filmliefhebbers van Lord of the Rings’ kunnen in Matamata hun geluk niet op. In deze stad ligt namelijk de boerderij waar de films ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ zijn opgenomen.

De locatie is een toeristische attractie geworden die veel filmliefhebbers trekt. Eenmaal in ‘Hobbiton’ kun je de huisjes en rekwisieten bekijken die te zien zijn in de films.

Je gaat helemaal op in de vredige sfeer die er heerst. Absoluut een bezoek waard!

Te Urewera National Park

Het op drie na grootste park van Nieuw Zeeland: hier vind je het grootste gebied ongerepte natuur van het Noordereiland. Een enorm bos met watervallen, meren en rivieren in een geweldig bergachtig landschap.

In het midden van Te Urewera ligt het Waikaremoanameer, dat is ontstaan door een aardverschuiving 2.200 jaar geleden.

Er liggen mooie wandelroutes door het park om te genieten van de natuur. Neem voldoende eten en drinken mee om te picknicken en tussendoor je energie op peil te houden.

Kaikoura

Kaikoura is dé plaats voor dierenliefhebbers om zeehonden te spotten. De combinatie van tropische temperaturen en de kou van de poolstroom zorgen ervoor dat de dieren hier graag naartoe komen.

Ga mee met een boottocht en spot walvissen, orka’s, pinguïns en zeehonden, maar je kunt ook met witte dolfijnen zwemmen in de open zee!

Dunedin

Na al dat natuurgeweld is het tijd om de sfeer te proeven van het stadse leven in Nieuw Zeeland. Dunedin is de op één na grootste stad van het Zuidereiland.

Dunedin had in het verleden nauwe banden met Schotland wat je ook terug ziet in de uitstraling.

Straatnamen, de gebouwen en tradities zorgen ervoor dat het Schotse leven helemaal terugkomt. Een bruisende studentenstad met cultuur, kunst en mooie architectuur.

Milford Sound

Deze plek mag je écht niet missen tijdens je reis op het Zuidereiland, het ligt een beetje afgelegen maar dat ben je snel vergeten als je over de prachtige route reist.

Milford Sound ligt in het grootste nationale park van Nieuw Zeeland. Het park staat bekend om de spectaculaire boottochten die je er kunt maken.

Je passeert gigantische bergwanden en huizenhoge watervallen die met enorme kracht en snelheid het water in storten.

Picton

In het noorden van het Zuidereiland ligt Picton. Hier kom je aan vanaf het Noordereiland en sluit je de reis ook af.

Deze stad is een perfecte uitvalsbasis voor een wijntour door de omgeving van Marlborough. Pak de fiets en trek langs verschillende wijngaarden waar je een proeverij kunt doen. Je leert over de wijnen, bent actief bezig en proeft een lekker wijntje onderweg.

De zon erbij zorgt voor een ultieme afsluiting van je reis op het Zuidereiland.

Ben je een natuurliefhebber bekijk dan ook dit artikel over Namibië.

Close