Geschreven door 12:00 Afrika

Ontdek de prachtige natuurgebieden van Namibië ???

Denk je aan een woestijn dan zie je een zandbak voor je zonder enig teken van leven. Je beeld veranderd als je naar Kalahari en Nami Desert in Namibië bent geweest. Adembenemende landschappen in combinatie met prachtige bijzondere fauna maken het een droombestemming voor natuurliefhebbers.

Reisbegeerte laat je meegenieten van een perfect stukje natuur in Afrika.

Etosha National Park

Het hoogtepunt van de reis is vast en zeker een bezoek aan het bekendste wildpark van Namibië genaamd Etosha National Park.

Afrika zoals Afrika bedoeld is, geen twijfel mogelijk of je er wel dieren ziet want de natuurlijke waterbronnen trekken de dieren aan. Door de lage begroeiing in het park kun je de dieren niet ontgaan.

Van een afstand zie je de giraffen al staan terwijl bij een waterbron olifanten staan te drinken.

Sossusvlei

In het westen van Namibië ligt de Namib woestijn die je zeker niet mag missen.

Wereldberoemd vanwege enorm hoge dieprode zandduinen van wel 300 meter hoog. Kampeer in het kamp zodat je de schitterende zonsopgang mee kunt maken in de woestijn.

Je kunt ook sandboarden, met een 4×4 door het zand scheuren of hiken door de woestijn.

Dodevlei

De spookachtige Dodevlei ligt dichtbij Sossusvlei en heeft zijn naam te danken aan de klimaatverandering.

Dit gebied werd geteisterd door erge droogte waardoor er nu alleen nog een dorre, witte kleivlakte met gebarsten grond en dode bomen van over is.

Het geheel oogt mysterieus door de hoge duinen erom heen die tot 400 meter hoogte zijn.

Swakopmund

Tussen de Atlantische Oceaan en de Namib woestijn liggen verschillende Duitse koloniale dorpjes. Swakopmund is een geliefd dorpje om de architectuur en de Duitse Historie.

Een stukje Europa in Afrika, gezellige barretjes en leuke restaurants om wat te eten en te drinken. Je kunt hier vanuit walvissen spotten of een ritje maken met een quad.

Twyfelfontein

Een sprookjesachtig gebied welke je tegenkomt als je vanaf Swakopmund naar het Noorden rijdt. Onderweg zie je de natuur steeds droger en roder worden. Twijfelfontein was het gebied waar de Bosjesmannen leefden.

Je vindt er schitterende rotsformaties en prehistorische rotstekeningen van de Bosjesmannen.

Cape Cross Seal Reserve

Ben je ook weg van die lieve schattige zeehondjes dan moet je zeker in november of december hier zijn!

De grootste zeehonden populatie ter wereld met maar liefst 80.000 zeehonden, dat aantal loopt op in november en december door de jonge zeehondjes die dan geboren worden naar 200.000.

Perfecte plaats om zeehonden te spotten.

Damaraland

Een werkelijk schitterende woestijnachtige regio met de twee hoogste bergen van Namibië (de Spitzkoppe en de Brandberg). Hier vind je de bekende rotstekeningen van de Bosjesmannen en het Versteende Woud.

Een prachtig gebied wat erg uitgestrekt is met rode bergen en rotsen waar dieren leven zoals leguanen, struisvogels en gemsbokken.

Lüderitz

Ver van de trekpleisters vind je dit vage, mistige, bizarre dorpje.

Je moet dwars door de Namib woestijn heen om er te komen.

Op het nabijgelegen schiereiland rijd je door een maanlandschap, duimen maar misschien spot je wel een flamingo of een dolfijn.

Windhoek: groener dan je wellicht zou verwachten.

Windhoek

De hoofdstad van Namibië waar veel mensen hun reis beginnen en eindigen.

Je bent in Namibië om de prachtige natuur te ontdekken dus zul je er niet veel zijn.

Toch heeft Windhoek mooie plaatsen die de moeite waard zijn om te bekijken, een aantal groene parken en veel winkels waar je lekker kunt winkelen. In Zoo Park is het fijn om te picknicken of eet een hapje in één van de vele restaurants.

Close