Geschreven door 16:08 Zuid-Amerika

Ontdek het mysterieuze Paaseiland ?

Een mysterieus eiland wat de oppervlakte heeft van half Rotterdam, ver buiten de bewoonde wereld want het volgende teken van leven vind je op 6 uur vliegafstand. Tot de dag van vandaag is het mysterie rond de stenen figuren nog niet ontrafeld. Reisbegeerte neemt je mee naar deze onontdekte bestemming in Zuid Amerika.

Verken de geschiedenis van de Moai’s

Ben je op Paaseiland dan ben je belandt in één groot openluchtmuseum. Het hele eiland is omgedoopt tot werelderfgoed en archeologisch gebied.

Dit is de perfecte mogelijkheid om de geschiedenis te ontdekken van de mysterieuze beelden, de Moai’s. Op het hele eiland staan deze enorme grote mysterieuze beelden.

Polynesische dansshow

Het bijwonen van een Polynesische dansshow is echt een must.

Een geweldige avond waarin de trotse inwoners van het eiland (Rapa Nui’s) mythes vertellen in de vorm van dreunende trommels, swingende heupen en tropische bloemenkransen.

Dobberen in de Grote Oceaan aan het strand

Akena strand is het enige strand van Paaseiland, parelwit strand met turquoise gekleurd water. Het perfect plaatje voor een Facebook of Instagram moment om je vrienden mee te laten proeven van de sfeer.

Lokale inwoners en toeristen komen hier samen om onder de palmbomen een beetje schaduw te zoeken. Of om lekker te liggen en te relaxen onder de bomen.

Eten in Hanga Roa

Paaseiland heeft maar één dorp genaamd Hanga Roa. Hier vind je bars, het vliegveld, winkeltjes, diving shops en je kunt er een auto huren. De restaurantjes liggen aan de kust en bieden een uitgebreid menu.

Vers gevangen vis en tropische ingrediënten maken dat je smult van een heerlijk traditioneel Polynesische maaltijd.

Rano Raraku

In de geschiedenis van Paaseiland heeft de vulkaan Rano Raraku een belangrijke rol gespeeld. Uit de groeve van de vulkaan zijn alle Moai beelden gesneden om vervolgens te worden vervoerd naar de kust.

Een schitterend gebied van groene heuvels die overgaan in rotsachtig kustgebied waar paarden in kuddes langs galopperen. De groeve is tegenwoordig de populairste bezienswaardigheid van het eiland, ontelbare Moai’s die uit groeve zijn gesneden maar nooit de kust hebben bereikt.

De zon zien ondergaan

Een mooier en romantischer plaatje zul je niet snel vinden, de zonsondergang achter de Moai beelden geven een uniek moment om van te genieten.

De hemel veranderd van kleur naar kleur tot het moment dat de Moai beelden in het licht worden gezet door de zon. Adembenemend mooi!

Hiken op Terevaka

Het hoogste punt van het eiland is de terevaka berg met 507 meter. Het is een van de drie hoeken van het driehoekige eiland. Grotten, vulkanen en lavabuizen komen samen in een werkelijk schitterend geheel.

Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en te vertrekken om de Nort Walk wandeling te maken langs de kust. Van Hanga Roa tot Akena strand.

Orongo en de Rano Kao bezoeken

Bij de vulkaan Rano Kao ben je in een heel ander tijdperk dan de rest van het eiland: het Birdmen tijdperk. Wandel tijdens een 2 uur durende wandeling de Rano Kao vulkaan op met een adembenemend uitzicht op de krater die zijn eigen eco systeem heeft ontwikkeld.

Loop je om de krater heen dan kom je bij het Orongo dorp waar heilige Birdmen tradities jarenlang werden nageleefd. Het dorp is volledig gerenoveerd en tot de dag van vandaag goed onderhouden.

Close