Geschreven door 14:48 Azië

Singapore of Singabore? Is de stad saai of valt het wel mee? ???

We gaan je direct uit de droom helpen, want Singapore is ultramodern, bizar schoon en een superstad om te verblijven. De structuur hoe alles is geregeld is echt te gek, je denkt dat je een tijdreis de toekomst in hebt gemaakt. Durf jij mee te reizen met Reisbegeerte de toekomst in? Stap maar in de capsule en we vertrekken!

Singapore is een echte “concrete jungle”, maar er zijn ook veel parken waar je kunt relaxen en genieten van de natuur.

Exclusief shoppen in: The Shoppes

Om bij dit exclusieve winkelcentrum te komen neem je de metro naar Bayfront en volg je de borden naar “The Shoppes”. Je gelooft je ogen niet als je een Rolex horloge van €175.000 in de etalage ziet liggen. Werkelijk alles wat je hier treft is luxe en duur in dit winkelcentrum.

Tussen de winkels is er zelfs een kanaal waar je met een bootje naar de andere kant kunt varen. Voor even het gevoel ervaren van allemaal luxe.

Marina Bay Sands

Dit hotel bestaat uit drie gigantische torens van 57 verdiepingen met daar bovenop de grootste rooftop pool ter wereld. Helaas mag je hier alleen zwemmen als je gast bent van het hotel, er is wel en speciaal dek voor mensen die niet in het hotel verblijven, maar zonder zwembad.

Je hebt er het beste uitzicht over de stad, zonsondergang met wolkenkrabbers in de skyline. Hoe gaaf is dat!

Het Marina Bay Sands hotel. Bovenop het hotel is een groot infinity zwembad. Aan de linkerzijde is een een publiek observatieplateau waar je tegen betaling kunt genieten van het uitzicht over Singapore.

Lichtshow Gardens by the Bay

Om de dag in stijl af te sluiten kun je nog een bijzondere lichtshow bekijken, dagelijks staan de beroemde supertrees decor voor de lichtshow bij Gardens by the Bay.

Klassieke muziek in combinatie met de verlichte bomen geven een unieke show.

Aan de andere kant van Marina Bay Sands heb je de Spectra watershow. Een leuke show met mooie verlichte waterfonteinen.

Gardens by the Bay

De imposante indoor waterval bij de Garden of the Bay.

Gardens by the Bay is een onderdeel om van Singapore een ‘stad in een tuin te maken’. Vier jaar is er aan gewerkt waarna in 2011 de officiële opening was van dit Futuristische park. Planten die ze van over de hele wereld hierheen hebben gebracht.

Vergelijk het met de Ark van Noach, maar dan voor planten. In het midden van het park staan gigantische bomen van staal waar varens en orchideeën in groeien.

In de Cloud Forest hebben ze een nevelwoud nagemaakt. Kom je binnen dan zie je gelijk de grootste indoor waterval ter wereld van 35 meter hoog. Vervolgens een mooie wandelroute die je hoog in de kas brengen.

Daarna kun je de Flower Dome bezoeken of de Sky Walk lopen bij de supertrees. Dit is een looppad tussen de toppen van de bomen.

Zowel overdag als ’s avonds zijn de Gardens by the Bay het bezoeken waard.

Bezoek het S.E.A Aquarium

Singapore heeft een eiland wat geheel is omgetoverd tot pretpark. Een echte aanrader om te bekijken is het S.E.A Aquarium. Er zwemmen meer dan 1000 verschillende soorten vissen, van hamerhaaien tot zeepaardjes.

Het aquarium biedt een interessant en leerzaam bezoek, wat je veel vertelt over de oceaan en wat de mens moet doen om deze te beschermen. Een bezienswaardigheid voor jong en oud!

Het uitzicht vanaf het reuzenrad van Singapore, met aan de rechterzijde de Gardens by the Bay.

Eten bij hawker Centre Lau Pa Sat

Je komt ze erg vaak tegen in Singapore, hawker centers. Dit zijn tientallen kleine restaurantjes die met elkaar één groot terras delen. Je kunt er goedkoop en lekker eten met een enorme keus aan gerechten. Lau Pa Sat daar moet je echt gaan eten, een schitterende locatie tussen de wolkenkrabbers in.

Iedere avond wordt de straat afgezet voor het verkeer, een mooiere locatie om te eten zul je niet vinden. Meer dan vijftig tentjes waar je eten kan bestellen, voornamelijk Aziatisch eten.

Dus is Singepore nou echt zo saai als vaak wordt gezegd? Nou, wat ons betreft niet. De stad heeft minder hapklare bezienswaardigheden, zoals je dat bijvoorbeeld in Parijs hebt, maar je kunt met gemak dagenlang verblijven in Singapore zonder je te vervelen.

Close