Geschreven door 12:00 Midden-Amerika

In de voetstappen van de Maya’s in het prachtige Mexico ???

Mexico kent een schitterende natuur met woestijnen, vulkanen, watervallen, regenwouden, berggebieden, mangrove bossen en wel 20.000 verschillende plantensoorten. Vele volkeren hebben Mexico in de loop der tijd bewoond, de culturen hebben hun sporen achtergelaten in de vorm van tempels, piramides en andere bouwwerken. Reisbegeerte treedt in de voetstappen van de Maya’s, reis mee door Mexico!

Maya-beschaving aan de basis van Mexico

Twaalf meter boven het witte strand, gelegen op een klip op een schitterende locatie vinden we Tulum. Rond het jaar 1000 gesticht en dateert uit de post-klassieke periode. Tulum is het enige Maya Oord wat aan de kust ligt.

Gelegen in een prachtig bos omgeven door vijf meren. Je vindt er de piramide Ell Castillo van 42 meter hoog. Beklim de trap voor een mooi uitzicht en de indrukwekkende tempels op het platform.

Op 80 kilometer van Merida liggen de tempels van Uxmal, gebouwd in de Maya-periode.

Neem er de tijd voor, want je bent zeker een halve dag in de weer om dit schitterende complex te bezichtigen.

De bekendste piramide van het complex is de piramide van de Tovenaar. Je kunt er ook een kijkje nemen in het paleis van de Gouverneur.

De natuur in: Xcaret!

Natuurpark Xcaret mag absoluut niet ontbreken op je reis door Mexico. Een belevenis gericht op de onderwaterwereld.

Maak een snorkeltocht waar je door een ondergelopen dorp zwemt. Een unieke ervaring die je altijd bij zal blijven. Dichter bij Atlantis ga je niet komen.

Relaxen kan natuurlijk ook uitstekend in Mexico. Witte zandstranden met koraalzand en een helderblauwe Caribische oceaan en een levendig uitgaansleven kenmerken Playa Del Carmen.

Een uitgegroeid vissersdorpje wat tegenwoordig een leuke badplaats is wat ligt tegenover het eiland Cozumel.

Het is verdeeld in twee delen: een oud gedeelte met onverharde straatjes en een zeer luxe wijk “Playacar”.

Wil je na een dagje strand lekker dineren, dan zit je goed in Playa Del Carmen. In de restaurantjes kun je genieten van je eten terwijl lokale Mariachi muzikanten de muziek verzorgen.

Meer historie bij de ruïnes van Coba

De ruïnes van Coba liggen op 70 kilometer van Playa Del Carmen en liggen schitterend in een bos omgeven door vijf meren.

Tussen de twee grootste meren ligt de Ell Castillo piramide van liefst 42 meter hoog. Je kunt de piramide beklimmen, dus doe goede wandelschoenen aan als je deze plaats bezoekt.

Cozumel is een eiland en wordt gezien als het duikparadijs, want meer dan de helft van de toeristen komt er om te duiken.

De mooiste duiken maak je bij de onderwatergrotten voor de lagune van Chankanaab.

Je kijkt je ogen uit van de diersoorten en de prachtige planten die zich bevinden onder water.

Cozumel ligt in een belastingvrije zone dus na het duiken kun je nog even goedkoop winkelen.

Van Playa Del Carmen tot aan de oostkust van Quinaria Roo ligt de kuststrook van Riveria Maya.

Dit is een gebied van 130 kilometer lang met verlaten stranden en moderne complexen die van alle luxe zijn voorzien. Je kunt er terecht voor avontuurlijke sporten of een potje tennis of golf. Verken het oerwoud te voet of op een paard. Aan de kust bevindt zich ook het Mayarif, het op een na grootste rif ter wereld.

Mexico: veelzijdig en indrukwekkend

Mexico komt veelvuldig in het nieuws door drugsgeweld, maar gelukkig zijn deze problemen vrij geconcentreerd rond de grensregio met de Verenigde Staten.

Het grootste deel van het land staat bol van de historie, cultuur en natuur. Je kunt met gemak weken door het land reizen en vrijwel dagelijks iets nieuws bewonderen.

Lees voor meer reisinspiratie al onze artikelen over backpacken in Zuid-Amerika.

Close