Geschreven door 09:43 Europa

Ierland: van uitbundige feesten tot ruige natuur ??

Van ruige natuur waar geen eind aan komt tot muziekfestivals waar je uit je dak kunt gaan. Ierland staat bekend als land van uitersten. De ene dag sta je in de wilde pure natuur, de dag erna sta je te feesten en dansen in een klassieke Irish pub.

Reisbegeerte neemt je mee door dit fascinerende land vol tegenstellingen.

Cliffs of Moher en The Burren

Groene landschappen en ruige kliffen langs de kust die maar liefst 200 meter uitsteken in zee. Adembenemend mooi zijn de Cliffs of Moher, waar je ook rond kunt wandelen.

Is het weer helder, dan kun je enorm ver kijken tot aan de Aran Islands, een perfecte plek om vogels te spotten.

Vanaf de Cliffs of Moher kun je een half uurtje landinwaarts rijden om één van de mooiste natuurgebieden van Ierland te vinden: The Burren.

Het landschap ligt vol met enorme rotsen maar je ziet er ook oude grafzerken die je doen denken aan de hunebedden. Voor bloemenliefhebbers is dit gebied een genot: je vindt er honderden soorten wilde bloemen.

Ennistymon: gezelligheid en echt Iers

In het dorpje Ennistymon houden de mensen wel van regen, nadat het heeft geregend klateren hier de watervallen.

Woest en diepbruin gekleurd water valt met een enorme snelheid naar beneden. Je kunt langs de rivier een schitterende wandeling maken.

De watervallen bevinden zich achter het Byrne’s Hotel.

 

Saint Patrick’s Day: Ierland kleurt groen

Op Saint Patrick’s Day herdenken de Ieren de sterfdag van de heilige Patricius, of Paddy zoals die ook wel wordt genoemd. In Dublin is deze feestdag uitgegroeid tot een meerdaags evenement.

De stad kleurt groen en overal zijn er festiviteiten waar artiesten hun muziek ten gehore brengen.

De beste fanfares uit heel de wereld komen in de straatjes van Dublin om hun muziek te laten horen. Ook in de vele pubs is het gezellig druk en vloeit het Guinness rijkelijk.

Voor Ieren is dit hét feest van het jaar, misschien nog het beste te vergelijken met Koningsdag in Nederland.

Het grootste evenement is de St Patrick’s Day Festival People Parade. De parade passeert allerlei historische gebouwen in Dublin.

Van ver komen mensen om de parade te zien, duizenden mensen staan juichend aan de kant als de parade voorbij komt. Fanfares van over de hele wereld lopen in de parade mee.

Na de parade vind je veel muzikanten alweer snel terug in het centrum. Het is één groot muziekfeest wat zijn weerga niet kent. Dit moet je echt meemaken!

De wereldberoemde Temple Bar is natuurlijk een uitgaansstraat die je zeker bij St Patrick’s Day gezien moet hebben, maar houd er rekening mee dat de bar extreem toeristisch is.

In diverse andere pubs vind je een échte Ierse sfeer en is het ook net wat makkelijker om Ieren tegen te komen in plaats van dronken Amerikanen en Britten.

Relaxen op Silver Beach

Na al dat feesten is het even nodig om bij te komen met een bezoekje aan het strand. Silver Beach is een schitterend mooi strand welke een verbogen juweeltje is. Door de hoefijzer vorm van de kliffen ben je rondom beschut tegen de wind, dit zorgt voor een aangenamere temperatuur dan de andere stranden.

Het water is turquoise van kleur en kraakhelder, alsof je in een tropisch gebied bent. Dit nodigt uit om te snorkelen of te zwemmen en wie weet kom je nog een dolfijn tegen.

In de buurt van de rotsen vind je krabben, zeesterren en zeeanemonen. Wandel naar de waterval die bij de linkerklif naar beneden valt en geniet van het uitzicht op de oceaan.

Adem de frisse zeelucht in, na een dag feesten ben je weer als herboren.

Op zoek naar iets meer warmte binnen Europa? Dan is Bosnië ook een goede optie.

 

 

 

Close