Geschreven door 12:00 Azië

Shanghai: high tech maar ook historierijk ??

Van wolkenkrabbers naar tempels: het is een groot verschil in deze stad. Maar dat maakt Shanghai ook zo uniek. Historie en hypermodern samen in één stad, zo zou je het kunnen omschrijven. Kleine oude straatjes met schattige winkeltjes, enorme winkelcentra waar de rijken winkelen.

Proef de cultuur in Shanghai en ga met Reisbegeerte mee op pad door een stukje China.

The Bund

The Bund is het gebied dat dwars door de stad loopt langs de kade van de grote rivier. Hier waren voorheen kantoorgebouwen en de belangrijke westerse ambassades, maar tegenwoordig is dit hét toeristische centrum van Shanghai.

Van hieruit kun je ook een boottocht nemen door de rivier.

Vanaf The Bund begint de East Najing Road waar alle grote winkelcentra zitten. Leuk om mee te winkelen met de rijke chinezen die er dagelijks rondlopen.

Jade Buddha tempel

Shanghai heeft in de buitenwijken enorm veel kleinere tempels. Jade Buddha is één van de grotere tempels in dit gebied.

Een schitterende tempel waar veel toeristen komen, maar ook Chinese gelovigen nog dagelijks bidden. Mooie ruimtes met prachtige versieringen en beelden kenmerken de tempel.

Boven in de tempel is de echte Jade Buddha in een speciale ruimte waar je een extra toegangsbewijs voor moet kopen.

Ga mee met de Food Tour Shanghai

Een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Shanghai is de Food Tour. Een gids neemt je mee in de lokale keuken tijdens een wandeling door de stad.

Je leert niet alleen veel over het eten, ook kun je verschillende heerlijke gerechten proeven.

Iedere dag is er een andere tour, wij hebben de ochtendtour gewandeld en genoten van culinaire ontbijtrecepten. Perfect voor de foodie, maar houd er rekening mee dat het knap lastig zal zijn om zelf de gerechten na te maken!

Winkelen in Yuyuan Old Street

Typisch Chinese winkeltjes en een paar kleine mooie tempels zijn te vinden in dit ouderwetse wijkje. Je kunt er heerlijk wandelen en struinen in de souvenirwinkeltjes of lekker eten in een van de kleine restaurantjes.

Het is wel toeristisch, maar de aanwezigheid van lokale toeristen maakt het ook wel weer erg leuk. Het prachtige Gucheng Park ligt dichtbij en is zeker de moeite om een kijkje te nemen.

Verder zijn in de omgeving diverse grote overdekte markten en groothandels waar je rond kunt struinen.

Wolkenkrabbers in Pudong

In het zakencentrum van Shanghai vind je enorme wolkenkrabbers met alle nationale en internationale bedrijven.

Een aantal wolkenkrabbers zijn toegankelijk voor het publiek, vanaf The Bund heb je een schitterend uitzicht over Pudong.

Je kunt de Oriental Pearl Tower in waar je kunt genieten van het vergezicht. Ook Jin Mao Tower heeft een observatieplatform waar je op kan, alsook Shanghai World Financial Center.

Era Time

Onwerkelijke en briljante stunts kun je zien in deze acrobatische show.

Ben je een liefhebber van glitter en glamour bij grote shows dan moet je deze show gezien hebben. Iedere avond is deze show te zien. Je kunt het vergelijken met Cirque Du Soleil.

Jing’An tempel

Pal aan het metrostation in het centrum ligt deze werkelijk prachtige Jing’An tempel. In het midden van de tempel staat een groot beeld waar je muntjes in kunt werpen voor geluk en voorspoed.

In de middag is het er enorm druk met mensen die een muntje willen gooien dus bezoek je de tempel dan is de ochtend het beste om dat te doen. Combineer het bezoek met een andere attractie in het centrum.

Shanghai is voor veel mensen niet de primaire bestemming van een reis naar China of oost-Azië in het algemeen, maar we raden je zeker aan om de stad zo mogelijk op te nemen in je reisschema!

Close