Geschreven door 12:00 Midden-Oosten

Dubai: een tussenstop of een bestemming? ?

De luchthaven van Dubai is de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot een populaire tussenstop voor een verre bestemming. Voor een groot deel van de passagier geldt dat ze maximaal 24 uur hebben om even de sfeer te proeven in Dubai. Reisbegeerte stopt ook even om te kijken in de stad van luxe en rijkdom.

Als je verzot bent op winkelen dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Dubai Mall. Dit enorme winkelcentrum is zo groot dat je na een dag winkelen nog niet eens alles hebt gezien. Je hebt er niet alleen winkels, maar ook een prachtige waterval en een aquarium vol met tropische vissen en zelfs haaien.

Heb je nog niet genoeg beweging gehad na al dat lopen dan kun je altijd even gaan schaatsen op de schaatsbaan in het winkelcentrum.

Hoogste gebouw ter wereld en het water op

Voor een mooie panoramaview moet je bij de Burj Khalifa zijn, op de 124e etage heb je een schitterend uitzicht over Dubai op het hoogste gebouw ter wereld. Eind van de middag als de zon ondergaat zie je alle lichtjes in de stad langzaam aan gaan, ook de fonteinenshow beneden op de grond begint dan wat een leuk gezicht is vanaf boven.

Absoluut een bezoekje waard!

Met een grappig overdekt bootje kun je de Dubai Creek oversteken om naar het wat minder luxe deel van Dubai te gaan. Aangekomen aan de andere kant vind je de Spice en Gold Souk waar je kruiden, sieraden, kleding of een souvenir kunt kopen.

Wil je op je gemak rondkijken dan is dit niet de plek, je wordt er veel aangesproken door verkopers die je wat willen verkopen.

Luxe en paradepaartjes en de woestijn

Ben je een liefhebber van te dure auto’s dan is een wandeling over The Walk aan te raden. Een brede stoep die omringd wordt met winkeltjes, eetgelegenheden en een weg waar de mooiste auto’s voorbij rijden. Ferrari’s, Hummers, BMW’s en alle andere dure auto’s zie je hier rijden.

Iedereen die gezien wil worden in zijn dure auto is hier te vinden in de avonduren.

Genoeg gebouwen en luxe gezien dus back-to-basic in de woestijn met een woestijnsafari. Kruip zelf achter het stuur van een buggy om door de woestijn te scheuren, houd je niet van snelheid dan is een ritje op een kameel misschien beter voor je.

Sportieve mensen kunnen er sand boarden. Ja echt, op een snowboard van een duin in de woestijn af. Gegarandeerd een supergave dag!

Een water park in de zandbak?

Na de hitte in de woestijn is het nu tijd om even af te koelen in het gigantische Aquaventure Waterpark. Je dobbert de hele dag rond in de wildwaterbanen en gaat van glijbaan naar glijbaan. Spectaculaire glijbanen waar de grond onder je voeten vandaan schiet tot een glijbaan die dwars door een aquarium met haaien gaat.

Je kunt ook op een relaxte manier de stad verkennen door een rit te maken met de Big Bus. Je hebt de mogelijkheid om in en uit te stappen wanneer je wilt. Zittend boven in de bus met de zon in je gezicht genieten van het mooie Dubai.

Nu antwoord op de vraag, Dubai is niet echt een tussenstop meer te noemen. Er is zoveel te zien en te doen dat het een volwaardige bestemming is geworden. Wil je alles bekijken dan heb je aan een paar dagen niet genoeg. Met andere woorden: GO to Dubai!

Close