Geschreven door 16:38 Europa

Geniet van een veelzijdige vakantie op Kreta ???

kreta

Griekenland is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Het land heeft vele leuke eilanden waar je een hele fijne tijd kunt doorbrengen. Één van die eilanden is Kreta, het grootste eiland van alle Griekse eilanden. Veel op Kreta draait om het toerisme. Vakantiegangers worden met open armen ontvangen en er is op dit eiland zo veel te zien en te beleven, dat je hier ongetwijfeld een hele fijne vakantie gaat hebben. Een vakantie op Kreta is perfect te plannen, omdat het eiland met het vliegtuig vanuit Nederland erg goed bereikbaar is. Eenmaal aangekomen op Kreta kun je er van alles beleven. Het eiland is meer dan alleen zon, zee en strand. Wij zetten een aantal voordelen van het eiland voor je op een rij.

Vliegen naar Kreta

Vanuit Nederland is het ongeveer drie uur en drie kwartier vliegen naar Kreta. Vanuit verschillende luchthavens in Nederland kun je vliegen naar deze populaire vakantiebestemming, zoals Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. Het vliegveld van Kreta ligt nabij de grootste stad van het eiland, genaamd Heraklion. Dit ligt aan de noordkant van het eiland, en vanuit hier kun je verder reizen naar jouw bestemming. Je kunt via verschillende vliegmaatschappijen vliegen naar Kreta. Online zoek je naar goedkope vliegtickets voor Kreta, waarna jouw welverdiende vakantie kan beginnen.

Rijke historie

Kreta is een eiland waar je meer tegenkomt dan alleen mooie stranden en heerlijk zeewater. Het eiland heeft een zeer rijke historie, die teruggaat tot aan de Minoïsche tijd. Deze rijke historie is onder andere goed terug te zien in de stad Knossos. In Knossos zijn veel opgravingen gedaan die veel duidelijk gemaakt hebben over de wijze waarop men geleefd heeft in de Minoïsche tijd. Deze opgravingen zijn ook te bekijken tijdens je bezoek aan Kreta. Naast deze historische opgravingen is ook het Paleis in Knossos een indrukwekkende bezienswaardigheid. Een bezoek aan Knossos mag tijdens jouw vakantie dan ook niet ontbreken.

Actieve vakantie

Naast het bekijken van historische opgravingen en meer te weten komen over de rijke historie van de Grieken, kan ook de actieve vakantieganger een geweldige tijd hebben op Kreta. Een goed voorbeeld daarvan is de Samaria Kloof. In het zuidwesten van het eiland vind je deze enorme kloof, waardoor je een prachtige wandeling kunt maken. De kloof heeft een totale lengte van ongeveer 16 kilometer, en je kunt deze kloof geheel of deels bewandelen. Dus neem je wandelschoenen mee en geniet van deze indrukwekkende tocht door één van de mooiste natuurverschijnselen van Kreta.

Dus of je nu op zoek bent naar een vakantie waarbij je meer komt te weten over de historie en cultuur van een bepaald gebied, of op zoekt bent naar activiteit, Kreta is een perfecte bestemming, of je nu aan het eilandhoppen bent door Griekenland, of alleen Kreta bezoekt.. Alles wat je zoekt in een vakantie is te vinden op dit veelzijdige eiland.

Close