Geschreven door 13:21 Reisverhalen

5 Tips voor reizen met contactlenzen ?

Veel mensen dragen dagelijks contactlenzen. Het is een prettige oplossing als je ogen niet optimaal werken. Toch lopen lensdragers op reis nog wel eens tegen problemen aan.

In dit artikel lees je 5 tips die reizen met contactlenzen gemakkelijker maken. Zo kun je zonder zorgen én met een scherpe blik genieten van je reis.

1. Genoeg lenzen mee!

Het begint natuurlijk al bij het inpakken. Zorg dat je genoeg lenzen meeneemt in je koffer. Als je daglenzen gebruikt, is het verstandig om meer lenzen mee te nemen dan het aantal dagen.

Zo weet je zeker dat je niet halverwege de reis zonder lenzen komt te zitten. Heb je toch te weinig lenzen meegenomen of blijf je onverwacht langer op reis? Dan kun je natuurlijk altijd online lenzen bestellen.

Het is dan wel handig om de gegevens van je lenzen bij de hand te hebben, zodat je de juiste sterkte aanschaft.

2. Lenzenvloeistof

Om je lenzen te reinigen heb je lenzenvloeistof nodig. Ga je op reis met het vliegtuig? Neem de lenzenvloeistof dan mee in kleine flesjes, zodat je niet tegengehouden wordt bij de douane.

Het is op reis ook handig om meerdere flesjes te hebben, zodat je er altijd één bij de hand hebt!

3. Reservebril

Het is verstandig om een reservebril mee te nemen, als je die hebt. Mocht je last krijgen van je ogen, bijvoorbeeld door een ander klimaat waar je aan moet wennen, dan is het prettig om je ogen even rust te kunnen geven.

Ook is het in sommige landen verplicht om een reservebril in de auto te hebben liggen.

4. Zonnebril met goede UV-bescherming

Ga je naar een zonnig oord? Vergeet dan vooral je zonnebril niet! Om je ogen goed te kunnen beschermen tegen de UV-straling van de zon is het verstandig om een zonnebril te kopen met goede bescherming.

Deze exemplaren zijn wellicht iets duurder, maar uiteindelijk gaat het wel om de gezondheid van je ogen.

5. Zonnebrand

Zonnebrand en lenzen zijn niet de beste combinatie. Zonnebrand is namelijk erg vettig. Als dit op je lenzen komt, zal het vlekken veroorzaken, waardoor je niet meer goed kunt zien.

Ook gaat zonnebrand irriteren in je ogen. Zorg dus dat je je eerst insmeert met zonnebrand en daarna pas je lenzen indoet. Probeer ook niet te veel in je ogen te wrijven.

Close