Geschreven door 19:33 Azië

6 Tips voor Japan in de winter ⛩️❄️

japan

Als je dit leest ben je waarschijnlijk bezig met de voorbereiding voor een reis naar Japan. Veel blogs schrijven over de lentebloesem, maar ook in de winter is Japan fantastisch om te bezoeken. Wat neem je mee? We hebben een lijst opgesteld met 6 tips zodat je winterproof aan de reis kan beginnen!

Tip 1: Kleed je goed aan

Warme muts en handschoenen zijn een must. En aangezien het makkelijk is om als toerist toegang te krijgen tot het internet, zijn handschoenen met smartphone touch ideaal

Tip 2: Neem wandelschoenen mee

Zorg voor goede wandelschoenen. Japan heeft prachtige Alpen waar je in de winter hikes kan maken, maar ook een aantal steden waar je eindeloos kan ronddwalen. Kies voor een paar schoenen waarmee je de sneeuw trotseert en er ook nog hip eruit ziet in de stad. 

Tip 3: Pack je powerbank

Vergeet de extra powerbank niet! Door de kou gaat de batterij van je telefoon extra snel leeg, dus zorg voor voldoende back up voor je telefoon.

Tip 4: Laagjes

Laagjes, laagjes laagjes. Om te voorkomen dat je binnen stikt van de hitte en buiten staat te vernikkelen, kan je het beste laagjes aan doen die je gemakkelijk aan en uit kan trekken.

Tip 5: Schaf een Way Pass aan

Ook al sneeuwt het, in Japan rijden de treinen altijd. Om zo veel mogelijk te zien kan je een Japanse rail way pass kopen. Deze pas is kan je gebruiken in het hele land en zorgt dat je warm van A naar B komt.  

Tip 6: Koop een Kairo

Tot slot: in Japan kan je overal een ‘Kairo’ kopen, oftewel heating pads. Lekker voor in je jas tijdens het wandelen!

Close