Geschreven door 16:46 Reisverhalen

Zo bouw je een carrière op in het buitenland ?

Rond je twintigste is het niet alleen de beste tijd om te reizen en de wereld te ontdekken, maar ook om je alvast op je carrière te richten. Jongeren staan tegenwoordig vaak voor een keuze; het volgen van de passie om de wereld te ontdekken, of om je op je carrière te richten om later succesvol te worden en financiële stabiliteit te bereiken.

Maar, er is ook een optie waarbij je niet tussen deze twee keuzes hoeft te kiezen!

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om een baan te krijgen zonder voorafgaande werkervaring. Dit probleem hebben veel mensen die net zijn geslaagd van hun opleiding – je bent op zoek naar een baan, maar om een baan te krijgen heb je eerst werkervaring nodig.

Student en graduate internships zijn de perfecte oplossing voor dit dilemma. Een buitenland stage maakt het mogelijk om de wereld te ontdekken, nieuwe culturen te leren kunnen zonder dat je gaten in je CV achterlaat.

Hoewel dit een simpele oplossing lijkt, is het alles behalve makkelijk. Alleen reizen is een hele opgave, en het vinden van werk levert vaak een nachtmerrie van hopeloze sollicitaties op. Laat staan dat je werk in het buitenland zoekt!

Dit is waar internationale recruitment bedrijven van pas komen. Niet alleen brengen zij je direct in contact met een werkgever, helpen ze je met het voorbereiden van je sollicitatiegesprek en nemen zij je visa proces problemen uit handen.

De meeste studenten en net afgestudeerden hebben vaak geen idee waar ze moeten beginnen wanneer ze naar een baan zoeken; dit is al helemaal het geval wanneer het gaat om een baan in het buitenland.

Er is namelijk zoveel papierwerk te doen, met name voor het visa proces, dat mensen er vaak al niet aan beginnen. En dat is oké. Er is genoeg hulp beschikbaar!

Bedrijven zoals Placement International bieden door-to-door service aan, waarbij je maar op het vliegtuig hoeft te springen en je kan al beginnen met je carrière. Ze helpen met:

  1. Het opstellen van een goed CV

De gemiddelde werkgever besteedt minder dan 30 seconden aan het bekijken van een CV. Het is dus super belangrijk dat een CV uit het oog springt!

  • Uitgenodigd worden voor een eerste sollicitatiegesprek

Recruitment agents raden je aan welke skills en ervaringen je kan highlighten, zodat je CV niet verloren raakt tussen alle andere CV’s en werkgevers je zullen onthouden.

  • Het coachen tijdens je interview proces

Recruitment agents geven tips hoe je het beste een sollicitatiegesprek kan doen, hoe je je hopelijk toekomstige werkgever onder de indruk van je krijgt en hoe je ervoor zorgt dat de persoon tegenover je het idee krijgt dat jij de perfecte match bent voor de baan!

De adviezen zijn niet adviezen die je makkelijk op Google vindt, maar adviezen van professionals die dagelijks met werkgevers in contact zijn en je een persoonlijk advies kunnen geven kijkend naar je profiel.

  • Je visa proces uit handen nemen
  • Je helpen met je ambassade afspraak
  • Je voorbereiden voor het leven in het buitenland

Het wonen en werken in het buitenland is vaak iets wat mensen willen hebben meegemaakt, maar doordat er zo veel bij komt kijken zien mensen er soms van af. Het benaderen van een recruitment agency zoals Placement International die al het werk voor je doet is dus ideaal!

Placement International bied met name buitenland stages en banen in het buitenland aan binnen de hospitality industrie. Daarnaast bieden zij Visa Only services aan, mocht je al een baan of stage hebben gevonden maar zou je graag hulp willen met het lastige visa en ambassade proces.

Ben je geïnteresseerd om in hotels, resorts en restaurants te werken? Meld je aan bij Placement International, en begin met werken in het buitenland in drie maanden!

Close