Geschreven door 08:00 Europa

Eilandhoppen is dé manier om Griekenland te ontdekken ?️?️

griekenland eilandhoppen

Bij een vakantie naar Griekenland zullen veel vakantiegangers denken aan zon, zee en strand op één van de prachtige eilanden die het land rijk is. Ontspannen en genieten op bijvoorbeeld Kreta of Kos, heerlijk. Griekenland is echter veel meer dan alleen de bekende eilanden. In totaal zijn er wel tientallen eilanden te vinden die zeer geschikt zijn om vakantie te vieren.

De eilanden zijn vaak relatief klein waardoor je aan een paar dagen wel genoeg hebt om een eiland te verkennen.

Wil je het land echt goed beleven, dan kun je kiezen voor een all-inclusive naar Griekenland, maar misschien is het leuker om meerdere eilanden in één vakantie te bezoeken. Zo geniet je van Griekenland op een hele efficiënte en leuke manier!

Verschillende eilanden in één reis

De populaire Griekse eilanden liggen op relatief korte afstand van elkaar.

De eilanden die dicht bij elkaar liggen hebben vaak één verzamelnaam, en daardoor makkelijk te herkennen. Zo bestaat de eilandengroep Sporaden onder andere uit de eilanden Skopelos en Alonissos, vallen Samos, Rhodos en Kos onder de Dodekanesos eilanden, maar de bekendste eilandengroep zijn de Cycladen.

Met bekende eilanden als Mykonos, Santorini, Paros en Naxos is dit een eilandengroep die ieder jaar vele toeristen weet te trekken. Wij nemen je mee in een weekje eilandhoppen door deze eilandengroep.

Bezoek de eilanden van de Cycladen

Een populaire reis die mensen afleggen tijdens het eilandhoppen door Griekenland is van Santorini, via Naxos, naar Mykonos.

In Santorini begin met een paar dagen genieten van dit prachtige eiland. Een bezoekje aan de bekende stad met de witte huisjes en het adembenemende uitzicht Oia mag natuurlijk niet ontbreken. Je trekt er lekker op uit in je huurauto of scooter.

Na een paar dagen pak je de boot naar het nabijgelegen Naxos. Hier kom je even helemaal tot rust op één van de prachtige stranden die het eiland je te bieden heeft. Wanneer je weer helemaal ontspannen ben pak je de boot naar de laatste bestemming van de reis, Mykonos.

Dit eiland staat bekend om haar prachtige natuur, maar ook om de gezelligheid. Veel leuke strandtentjes, gezellige badplaatsen waar je urenlang kunt rondslenteren, maar ook het bruisende nachtleven.

Een zeer aangenaam slot van deze prachtige reis langs meerdere Griekse eilanden.

Meer tips voor een toffe vakantie in Europa, check dan ook onze backpacken in Europa pagina.

Close