Geschreven door 15:42 Europa

Meivakantie Turkije – ontdek de Turkse rivièra ???

Zin in een zonvakantie met aangename temperaturen? In de meivakantie kun je in Turkije al genieten van een weldadige warmte tussen de 20 en 25 graden! Dit mooie land in de Oriënt biedt met zijn lange kustlijn garantie voor veel zon-, zee, en strandpret. Turkije is bovendien een prettige vakantiebestemming voor het gezin dankzij de vele kindvriendelijke hotels. 

Reisbegeerte geeft je de beste tips.

Ruïnes en waterparken

Als zonaanbidder kom je in Turkije helemaal aan je trekken. De Turkse kust is namelijk rijk aan gezellige badplaatsen en in het prille voorjaar begint de temperatuur al lekker op te lopen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om uitstapjes te maken. Vanuit de verschillende kustplaatsen kun je ruïnes bezoeken uit de Romeinse en Griekse tijd.

Verder zijn er prachtige natuurgebieden en leuke waterparken en pretparken. De meest populaire badplaatsen in de meivakantie zijn Antalya, Side en Alanya. De Egeïsche kust staat bekend als het mooiste deel van de Turkse Rivièra, met zonovergoten vakantiestekjes als Marmaris en Bodrum. 

Alanya 

Een absolute vakantiehotspot is Alanya. Hier kun je neerstrijken op het Cleopatra-strand, deze zandstrip is een veilig aflopend strand, erg fijn als je met kinderen op vakantie bent. Actievelingen kunnen hun hart ophalen in het berggebied, waar je bijvoorbeeld kunt gaan raften of mooie grotten kunt bewonderen.

Een leuke grot voor kinderen is de Piratengrot; een smalle grot waar je imposante druipstenen kunt bekijken. 

Side 

Een andere vakantiebestemming voor een geslaagde meivakantie met kinderen is de oude havenstad Side. Hier zijn niet alleen veel all inclusive hotels voorhanden met zwembaden en kinderanimatie, maar ook verschillende gelegenheden voor familie-uitjes.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het centrum met zijn gemoedelijke straatjes en het eeuwenoude amfitheater. Waterratten en dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Aqualand Side; een waterpark waar je ook dolfijnen kunt zien zwemmen in een dolfinarium.

Voor het meer uitbundige zwemplezier ga je naar kinderhotel Ali Bey Club Park; dit hotel heeft een reusachtig aquapark met niet minder dan 25 glijbanen! 

Meivakantie Egeïsche kust 

Langs het westen van Turkije loopt de Egeïsche kust, een veelzijdig vakantiegebied waar je naast de gezellige badplaatsen, all inclusive hotels, pretparken en aquaparken ook veel ruïnes aantreft uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd.

Op sommige plekken is het net alsof je in een openluchtmuseum loopt! Verder nodigt deze heuvelachtige regio vol met olijfbomen zeker uit tot een binnenlandse verkenning. 

Bodrum 

Wie graag naar Turkije gaat voor een zorgeloze meivakantie in een all inclusive hotel, heeft in Bodrum keus genoeg. Naast alle luxe vind je hier ook gezellige marktjes en een prachtig strand.

Korte dagtrips kun je bijvoorbeeld ondernemen naar het Bodrum-schiereiland. Hier vind je kleine baaitjes en ruige rotsformaties. 

Marmaris 

Marmaris is een badplaats in het zuiden van de Egeïsche kustregio en eveneens geschikt voor een meivakantie met kinderen. Deze gezellige badplaats heeft een mooie boulevard waar je met de kinderen kunt genieten van een ijsje terwijl je langs het strand flaneert.

In aquapark Atlantis kunnen kinderen zich lekker uitleven en ook zijn er genoeg opties voor culturele uitstapjes met het hele gezin.

Close