Geschreven door 18:16 Europa

Rondreis door veelzijdig Portugal ???

Rondreis Portugal

De veelzijdigheid en vele bezienswaardigheden van Portugal verdienen een rondreis door het Zuid-Europese land. Zodat je niet hoeft te kiezen tussen de kleurrijke huisjes aan de Douro in Porto en de klanken van de fado in hoofdstad Lissabon. Maar je kunt ook kiezen voor een vakantie op bloemeneiland Madeira. Prachtig, die paradijsvogelbloemen. En ook de kenmerkende azulejos in Funchal zijn het bewonderen meer dan waard.

Rondreis Portugal

De groene wijngaarden en gouden graanvelden in Alentejo, de fijne zandstranden en vele zonuren van de Algarve en de culturele bezienswaardigheden van hoofdstad Portugal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over bloemeneiland Madeira in de Atlantische Oceaan. Het Zuid-Europese land Portugal is heel veelzijdig. Het is dan ook wel een beetje zonde om je hele vakantie in Portugal maar op één plek door te brengen. Gelukkig kun je ook een rondreis maken. Per auto of bus. Of met de trein, want Portugal beschikt over een goed spoornetwerk. Zo ben je na het bezichtigen van de kleurrijke panden aan de oevers van de Douro in Porto in nog geen anderhalf uur in universiteitsstad Coimbra. En de tickets koop je gemakkelijk van tevoren via de website van Comboios de Portugal. Of ter plaatse op het station natuurlijk.

De klanken van de fado

Ben je tijdens de rondreis door Portugal aangekomen in hoofdstad Lissabon? Dan is het tijd om de trein voor de tram te verruilen. En niet zomaar een tram, maar de historische gele tram van lijn 28. Die je meeneemt naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Wel zo gemakkelijk, want zo hoef je niet zelf de hoge heuvel op te klimmen naar de steile, smalle straatjes van de oude wijk Alfama. Waar je vanaf het uitkijkpunt Miradouro da Graça een betoverend uitzicht hebt over de stad en de brede rivier de Taag. En volg na een bezoek aan de middeleeuwse Sé de Lisboa de klanken van het Portugese levenslied naar een van de vele fadobars in de stad. Voor live muziek, terwijl je geniet van traditionele açorda.

Kleurrijk bloemeneiland Madeira

Niet alleen het vasteland van Portugal is het verkennen meer dan waard. Zo kun je bij Kras ook een rondreis over Madeira boeken. Dat niet voor niets het Bloemeneiland genoemd wordt. Pak goede schoenen in en maak een wandeling langs een van de vele levada’s op het eiland. Want langs de irrigatiekanalen kom je de mooiste planten en bloemen tegen. De paarse Echium candicans, de goudgele gigantische boterbloemen en natuurlijk de oranje paradijsvogelbloem. Of strijk neer voor een picknick in de sprookjesachtige laurierbossen, waar de lelietje-van-dalen-bomen in de lente vrolijk bloeien. Maar sla ook de culturele bezienswaardigheden van het Portugese eiland niet over. De kenmerkende driehoekige huisjes met rieten daken in Santana bijvoorbeeld. En de smalle straatjes van eilandhoofdplaats Funchal, met de 16e eeuwse Sé do Funchal en de gezellige overdekte Mercado dos Lavradores met typisch Portugese azulejos.

Close