Geschreven door 13:47 Backpacken

Sri Lanka voor de echte backpacker

Lekker goedkoop, divers, veilig en je ziet de mooiste dingen onderweg. Sri Lanka is een perfect land om te backpacken. Gigantische liggende Boeddha beelden of een veld vol wilde olifanten, het is allemaal te zien in dit mooie land.

Strandjes waar je heerlijk kunt relaxen of surfen, Reisbegeerte pakt zijn rugtas en vertrekt naar Sri Lanka.

Kom je mee?

Negombo en Anuradhapura

De ideale plek om te beginnen met je reis is Negombo. Dichtbij de hoofdstad van Sri Lanka en het internationale vliegveld. Er liggen leuke hotels en restaurants aan het strand, ook staan er gigantisch veel wuivende palmbomen.

Vissers zie je de zee in gaan om de dagelijkse vangst binnen te halen.

De markt bij Negombo

De tweede stop is de heilige stad Anuradhapura, een van de koningssteden van Sri Lanka. Deze stad is gevuld met stoepa’s en andere bijzondere boeddhistische bouwwerken, hedendaags is deze stad nog steeds belangrijk voor boeddhisten.

Bezoek er verschillende imposante stoepa’s en de Jaya Sri Maha Bodhi boom.

Genieten van de natuur in Sigiriya

We gaan verder naar een van de mooiste plekken van Sri Lanka, Sigiriya en het nabij gelegen Pidurangala. Schitterende natuur en vanaf de Lion’s Rock een waanzinnig uitzicht.

Op Pidurangala kom je bijna niemand tegen op het avontuurlijke pad naar de top, eenmaal boven even je ogen uitkijken op al dat groen.

In Sigiriya kun je de Lion’s Rock beklimmen waar je ook een tof uitzicht hebt, deze top is meer toeristisch als Pidurangala.

Safari op Sri Lanka? Jazeker!

Dieren doen het altijd goed tijdens een reis, in de omgeving van Minneriya National Park of in het park zelf zie je zeker wilde olifanten. Maak een jeepsafari en schiet met je camera dat ene unieke plaatje waarmee je alle thuisblijvers jaloers maakt.

Hoog bovenop een berg verstopt liggen de Cave Temples, ze worden ook wel de gouden tempels genoemd.

De ene grot is nog mooier dan de andere met prachtige schilderwerken. Dambulla is verder leuk voor een dagje maar niet langer, toch wilden we deze schitterende tempels je niet onthouden.

In Kandy heeft de laatste koning van Sri Lanka geregeerd. De Temple of the Tooth is een van de heiligste plekken voor boeddhisten, je kunt er dus de tand van de Boeddha bekijken.

Het zien van de tand is echt een spektakel, je moet er wel voor in de rij staan en de kamer is slechts een aantal minuten open.

Als je daarna nog tijd hebt bezoek dan ook de The Royal Botonical gardens.

De bergen van Nuawara Eliya

Vanaf Kandy kun je de trein nemen naar het hoger in de bergen gelegen Nuawara Eliya. Onderweg heb je een schitterend uitzicht, hang net als de Sri Lankanen even uit de trein voor een vette foto of om te genieten van al het moois.

Eenmaal aangekomen ga je naar een van de theeplantages om een vers kopje thee te drinken. In de buurt van Nuawara Eliya is Horton Plains, hier kun je toffe hike’s maken.

Je ziet onder andere mooie watervallen en uitzichtpunten zoals Worlds Ends. Ook elanden kun je vanaf deze plek spotten wat je eigenlijk niet verwacht.

Het backpackersdorp van Sri Lanka is Ella, een fijne plek op redelijke hoogte gelegen daardoor lekker koel.

Afkoelen maar!

Niet alleen voor de gezelligheid doe je Ella aan, je kunt er ook toffe hikes maken of een scootertje huren om de omgeving te verkennen. Een leuke aanrader voor iedere backpacker.

Close