Geschreven door 14:34 Backpacken, Midden-Amerika

Het zonnige en gezellige Flores in Guatemala ???

Guatemala

Tijdens rondreizen door Guatemala bezoek je het stadje Flores. Dat is gelegen in het noorden van Guatemala. Het is een klein stadje dat vooral drukbezocht wordt door toeristen. Het dorpje is namelijk gelegen op een eiland dat met een brug wordt verbonden aan het vasteland. Het is leuk om het dorpje te bezoeken, vanwege de verschillende bezienswaardigheden.

Reisbegeerte.nl vertelt je alles over dit gemoedelijke dorpje in Guatemala.

Klimaat in Flores

De stad heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het klimaat kenmerkt zich door geringe weersverschillen. Het weer is het gehele jaar door vrijwel gelijk. Het regent echter wel het hele jaar door. In de maanden januari, juni tot en met december regent het vooral erg veel.

De beste reismaanden vallen dan ook in maart en april. Het regent vrij weinig en bovendien schijnt de zon volop. De temperaturen zijn het gehele jaar ongeveer hetzelfde: dit schommelt tussen 27 en 31 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Flores

Je kunt verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken in de stad. De meest belangrijke bezienswaardigheden van Flores zijn de ruïnes van Tikal, de Petencito dierentuin en el Mirador.

El Mirador

El Mirador is een gebied waar vroeger de Maya’s woonde. In 1926 werden de ruïnes ontdekt. Wetenschappers hebben relatief weinig opgravingen gedaan en het wordt dan ook niet heel druk bezocht door toeristen.

Toch is het wel de moeite waard om hier een kijkje te nemen. De ruïnes liggen wel diep in de jungle en het is daarmee wel moeilijk toegankelijk. Houd daar wel rekening mee.

Petencito dierentuin

De Petencito dierentuin is een relatief kleine dierentuin. Toch wonen er wel bijzondere, exotische dieren. Er leven onder andere jaguars, wasbeertjes en apen. Speciale dieren in deze dierentuin zijn de ocelots, agoutis, tapirs en macaws. Deze diersoorten komen niet erg veel meer voor.

De dieren worden allemaal prima verzorgd, maar het park zelf is wat minder goed verzorgd. Als je het park wilt bezoeken, zal je de boot moeten pakken. Deze vaart je over het meer naar de ingang van de dierentuin.

Centrale plein in Flores

Op het centrale plein in Flores staan verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken.

De belangrijkste hiervan is de Iglesia Nuestra Senora de Los Remedios. Dit is een rooms-katholieke kerk met twee mooie klokkentorens op de koepels.

Ruïnes van Tikal

Tijdens je verblijf in Flores moet je absoluut een bezoekje hebben gebracht aan de ruïnes van Tikal. Vroeger was het een bekende en machtige stad van de Maya’s. In totaal staan er ruim 3.000 bouwwerken.

Enkele hiervan zijn wel 60 meter hoog. Verscheidene monumenten staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vervoer

Het Mundo Maya International Airport is gelegen nabij de stad. Tezamen met de luchthaven bij de hoofdstad is het tevens de enige luchthaven van het land. Als je in de stad aankomt kun je in principe alles lopend wel bereiken.

Je kunt een rondje over het eiland lopen binnen een kwartiertje. Als alternatief kun je ook een fiets huren op het eilandje. Dan kun je het eiland relatief snel verkennen.

Reisverslag van Goedkope Rondreis

Close