Geschreven door 12:00 Azië

Parelwitte stranden en een bruisende cultuur: de Filipijnen ?

Ongekende natuurlijke schoonheid met paradijselijke stranden, een eeuwenoude cultuur en heel veel eilanden. Meer dan 7.000 eilanden, de één nog mooier dan de ander. Je gelooft je ogen niet als je het allemaal ziet.

Reisbegeerte gaat eilandhoppen in de Filipijnen en ontdekt de mooiste eilanden, het blauwste water met het witste strand. Hop met ons mee!

Hoofdstad Manilla ontdekken

Je kunt er niet omheen Manilla te ontdekken omdat je hier aankomt op het vliegveld. De wijk Intramuros is een aanrader om te gaan kijken, het oude en historische centrum van Manilla is prachtig om te zien. Intramuros betekent “tussen de muren”.

De Filipijnen waren in handen van Spaanse kolonisten, in die tijd is er een muur gebouwd waarbinnen kerken en overheidsgebouwen stonden.

Deze stadspoorten en muren staan er nu nog steeds en kun je bezichtigen.

Hiken op Maunt Pinatubo

Maunt Pinatubo is een actieve vulkaan die in de jaren ‘90 nog uitbarstte op het eiland Luzon.

Een schitterende plek om naar het kratermeer op de top te hiken.

Het is ongeveer 2 uur lopen tot je bij de krater bent, maar dan ben je op één van de mooiste plekken met smaragdgroen water.

Schitterend groene natuur in Bohol

Een van de groenste eilanden van de Filipijnen is Loboc in Bohol. Aan de Loboc rivier zijn er erg leuke accommodaties te vinden waar je kunt wandelen, suppen of een mountainbiketocht maken.

Vanuit daar worden er ook riviercruises georganiseerd, het drijvende restaurant is erg leuk waar je een beetje bij kan komen van je inspanningen.

Waterschildpadden spotten op Apo Island

Boven het water is het al een prachtig eiland om te zien maar onderwater is het echt nog veel mooier.

Als je gaat snorkelen kom je de zeeschildpadden al tegen, ook zie je prachtig koraal en ander zeeleven. Het eiland zelf heeft een dorpje met ongeveer 400 inwoners.

Asik Asik waterval

Deze pas in 2012 ontdekte waterval moet zeker op de lijst mooiste plekken van de Filipijnen. De waterval is imposant doordat het ravijn wild begroeid is en daarover het water langs het groen naar beneden stroomt.

Om er te komen moet je wat smalle weggetjes en trapjes trotseren, maar eenmaal aangekomen is het echt vet om de waterval te zien.

Ondergrondse rivier Puerto Princesa

Puerto Princesa zelf is niet zo heel boeiend, maar de ondergrondse rivier van ruim acht kilometer die er ligt is dat zeker wel.

De rivier ligt in een nationaal park onder de Karstberg genaamd St. Paul. Onder begeleiding kun je in het ondergrondse grottenstelsel gaan raften.

Je komt er zeer smalle openingen tegen en kamers van wel 60 meter hoog. De sprookjesachtige ingang ziet er mysterieus uit.

El Nido

Niet alleen de mooiste plek op de Filipijnen maar stiekem ook van de wereld. Als je op het eiland bent is het net of je meedoet aan Expeditie Robinson.

Helderblauwe lagunes, onbewoonde eilanden en schitterende strandjes laten je wegdromen. Elnido ligt in Palawan, een streek met ruim 1700 eilandjes.

Vanaf dit eiland worden er ook eilandhoptours georganiseerd die zeker de moeite waard zijn om te doen.

Close