Geschreven door 13:00 Europa

Op vakantie bij de boer in Toscane ??‍???

Toscane is een prachtige regio in Italië. De regio staat bekend om zijn authentieke sfeer, de ultieme rust en de prachtige cultuur. Een vakantie naar Toscane is dus aan te raden als je even heerlijk tot rust wilt komen.

Zeker in de zomervakantie is het er vaak heerlijk warm, waardoor je nog extra kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan mooie fietstochten door de bergen, of geniet van een mooie wandeling over het strand. Of snuif de cultuur op en ga prachtige historische plekken bezichtigen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar op welke manier boek jij een vakantie in Toscane.

Agriturismo

Er zijn verschillende opties met betrekking tot het boeken van een verblijf in Toscane. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hotel, een vakantiethuis en bijvoorbeeld een camping.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Maar wat ook eens leuk is om te proberen: agriturismo. Dit is een moeilijk woord en veel mensen snappen niet precies wat ermee wordt bedoeld.

Dit is gelukkig vrij makkelijk uit te leggen. Je slaapt dan bij lokale bewoners, bijvoorbeeld in een boerderij. Deze manier van vakantie vieren is erg populair in Italië.

Waarom zo populair?

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom agroturismi tegenwoordig heel populair is. Een van de redenen is de prijs. Over het algemeen is een agriturismo een stuk goedkoper dan het boeken van een hotel of een ander vakantieverblijf.

Dit komt omdat je bij andere mensen in huis gaat wonen en geen eigen voorziening hoeft te huren. Maar buiten de prijs zijn er nog andere redenen op te noemen waarom agriturismi zo populair is tegenwoordig. Veel mensen willen namelijk de cultuur van een land opsnuiven.

Bij een agriturismo is dit makkelijk mogelijk, omdat je vrij snel in contact komt met de lokale bevolking. Wanneer je een hotel of iets dergelijks boekt, kom je doorgaans in contact met andere toeristen en minder met de lokale bevolking. Kennismaken met de lokale bevolking zorgt voor plezier en inzicht. Je kunt bijvoorbeeld de taal leren, maar zij kunnen je ook vertellen wat de leukste plekken zijn om heen te gaan in Toscane.

Bovendien maak je kennis met de culinaire hoogtepunten van de regio. Vaak is het als toerist lastig om hiermee in aanraking te komen, maar bij een agriturismo sta je in direct contact met de lokale bevolking. De voorzieningen zijn over het algemeen ook goed. Je verblijft doorgaans in rustige dorpen met veel ruimte.

Vaak is er ook nog eens een zwembad. Dat is natuurlijk ook heerlijk, want een beetje verkoeling kan nooit kwaad. Wil je echt iets nieuws proberen?

Dan kan het wel iets voor jou zijn. Het is een totaal andere vakantie dan een reguliere vakantie, maar dat maakt het juist zo leuk!

Close