Geschreven door 12:00 Azië

Een rondreis door Vietnam. Wat moet je zien? ???

Vietnam is een vakantieplek die bekend staat om zijn veelzijdigheid. Het land kent een zeer rijke cultuur met prachtige historische plekken. Maar de natuur in Vietnam is misschien nog wel populairder.

Dit is dan ook een van de redenen dat het een populair backpack-land is. Het is een ideaal land waar je je zeer lang kan vermaken. Ook is het bekend dat veel mensen die gaan backpacken in Vietnam andere inzichten op het leven krijgen.

Het is dus niet alleen een praktische reis door veel gebieden, maar anderzijds ook een spirituele reis, alwaar je veel bijzondere dingen gaat meemaken.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je naar de juiste plekken afreist. Dus wat moet je sowieso zien bij een rondreis door Vietnam?

Hanoi

Natuurlijk moet je sowieso de hoofdstad van Vietnam gezien hebben. Dit is het hert van het land, dus een bezoek aan deze plek is een mooie eerste kennismaking van het land.

Zo kun je alles van het land in de context plaatsen en begrijp je de andere plekken in het land ook een stuk beter. Hanoi is een hele bruisende stad en je kunt er dus ook kennismaken met de lokale cultuur.

Er zijn heel veel prachtige eetplekjes waar je allemaal eten kunt krijgen die je in Nederland niet snel zult vinden! Het voordeel: het is er ook nog eens erg goedkoop.

Ook is de stad voorzien van het wereldberoemde mausoleum van Ho Chi Minh. Hier kun je veel kennis opdoen van de lokale cultuur en prominente mensen van Vietnam.

Kies een route

Vanuit Hanoi zijn er verschillende routes die je kunt kiezen voor je rondreis. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen alles zelf te ontdekken, maar vaak heb je maar beperkt tijd.

Het is dan zonde om veel tijd te verdoen aan dingen uitzoeken, terwijl mensen het wiel al voor je hebben uitgevonden. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen. Zo kun je van Hanoi naar Ha Long Bay en van Ha Long Bay naar Ninh Binh.

Je kunt dan genieten van verschillende activiteiten. Van prachtige boswandelingen tot en met mooie tripjes door de prachtige rivieren aldaar. Ook zijn er bijvoorbeeld prachtige grotten die je kunt bezichtigen.

Een mooie rondreis door Vietnam is dus echt aan raden. Je zult je familie en vrienden veel te vertellen hebben na je prachtige reis.

Close